Uygulama ile Aç

Nvidia, kripto para madenciliği sebebiyle 5.5 milyon dolar ceza ödeyecek

Abone Ol

Nvidia, kripto madenciliği satışlarından elde ettiği geliri bildirmemesi sebebiyle 5.5 milyon dolarlık bir para cezası ile karşı karşıya kaldı. Şirket hissedarları yanıltmakla suçlanıyor.

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından biri olan Nvidia, kripto madenciliğin başlamasından bu yana GPU satışlarından büyük gelirler kazanmaya devam ediyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto gelirleri konusunda yeterli bilgi vermediği gerekçesiyle Nvidia'ya 5,5 milyon dolar para cezası kestiğini açıkladı.

Yetersiz açıklama yapmakla suçlanıyor

Nvidia'nın oyun bölümünün 2018 yılının çeyrek gelirlerinde büyük bir gelir artışı yaşadığını ancak bu artışa etki eden madencilik satışları konusunda hissedarlarına herhangi bir bilgi vermediğini tespit eden SEC, yaşanan durumun yatırımcıları belirsizliğe ve bunun sonucunda kötü yatırımlara yöneltebileceğini söyledi.

Ayrıca bkz.

Nvidia RTX 4090 hakkında yeni detaylar ortaya çıktı

SEC tarafından yürütülen araştırmada toplanan bulgulara herhangi bir yanıt vermekten kaçınan şirket, 5,5 milyon dolar para cezası ödemeyi kabul etti. Verilen cezanın, 2022 yılının ilk çeyreğinde 7,6 milyar dolarlık bir gelir bildiren Nvidia için oldukça küçük olduğunu söyleyebiliriz.

(Güncellendi: )



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
9 Yorumun Tamamını Gör