Uygulama ile Aç

LinkedIn’de artık profilinizi yapay zekâ ile geliştirebilirsiniz

Abone Ol

Neredeyse tüm işletmeler ve uygulamalar kendi hizmetlerine bir şekilde yapay zekâ özelliklerini eklemeye çalışıyor. Bu firmaların en sonuncusu ise LinkedIn oldu.

Popüler iş dünyası sosyal ağı LinkedIn, yapay zekâ trenine binenlerden birisi oldu. Platform daha farklı şekillerde yapay zekayı kendisine dahil etmenin yollarını ararken, hizmetine yapay zekâ destekli “yazma önerileri” ve iş tanımlarını ekliyor.

LinkedIn için yapay zekâ dönemi

Yazma önerileri, LinkedIn’in kilit profil alanlarını doldurmayı kolaylaştırmayı amaçlıyor. Bu alanları doldurmak genelde çok sıkıcı olabiliyor ve yapay zekâ ile bunun kolaylaştırılması güzel bir hamle. Eklenen yeni “geliştirme” aracıyla birlikte LinkedIn Premium aboneleri, deneyimlerine dayalı bir şekilde "hakkında" ve "başlık" bölümleri oluşturulabiliyor.

Şirket, ChatGPT'ye güç veren aynı OpenAI modellerini kullanan aracın "benzersiz sesinizi ve tarzınızı" korumayı amaçladığını, iş deneyiminiz ve becerilerinizin yanı sıra iyi bir profili neyin oluşturduğuna dair kendi "içgörülerinden" yararlanacağını söylüyor. LinkedIn tarafından sağlanan bir "hakkında" bölümü örneğinde de görülebileceği gibi araç, bir bireyin iş deneyimini oldukça başarılı bir şekilde özetleyebiliyor.

Ayrıca bkz.

ChatGPT’nin yeni kalbi GPT-4, yapabildikleriyle büyülüyor!

LinkedIn ayrıca yapay zekâ tarafından yazılmış iş tanımlarını da test etmeye başladığını söylüyor. Bu gibi durumlarda, işe alım yöneticilerinin sadece iş unvanını, şirket adını ve diğer birkaç temel ayrıntıyı doldurmaları gerekecek ve LinkedIn ilgili iş tanımının ayrıntılı bir taslağını oluşturacak. Şirket, yapay zeka yazma özelliklerini nihai bir üründen ziyade bir başlangıç noktası olarak konumlandırıyor. Her iki durumda da LinkedIn, kullanıcıların doğruluğunu kontrol etmek için AI tarafından oluşturulan metni gözden geçirmelerini tavsiye ediyor.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş