Uygulama ile Aç

Microsoft Edge'in Android sürümü video izlerken çıkan reklamları engelleyebilecek

Abone Ol

Microsoft henüz istenilen popülariteye ulaşamayan Edge tarayıcısına kullanışlı bir özellik ekledi. Canary sürümünde test edilen özellik YouTube gibi sitelerdeki video reklamları engelliyor.

Microsoft geçtiğimiz Haziran ayında Edge tarayıcısına hesap makinesi, hız testi ve birim dönüştürücü gibi birçok özellik eklemişti. Ancak kullanıcılar tarayıcı gereksiz yere "şişirdikleri" için bu özelliklerden pek hoşnut kalmadı.

Ayrıca bkz.

iPhone 14 Pro modelleri çift frekanslı GPS desteği sunuyor

Yazılım devi bu kez Microsoft Edge'in Android sürümüne oldukça kullanışlı bir işlev ekledi. Canary yapısına dahil edilen özellik, YouTube gibi sitelerde videodan önce ve aralarda gösterilen reklamları başarılı bir şekilde engelleyebiliyor.

Oldukça iyi çalışıyor

Deneysel özelliği etkinleştirmek için tarayıcının en son Canary sürümünü yüklemeniz gerekli. Ardından adres satırına edge://flags/#edge-block-video-ads yazarak işlevi etkin hale getirebilirsiniz. Söz konusu özelliğin video reklamları oldukça iyi bir şekilde engellediği belirtiliyor.

Microsoft Edge henüz istenilen popülariteye ulaşabilmiş değil. Yakın tarihli bir Statcounter raporu tarayıcının Chrome ve Samsung Internet gibi rakiplerinin oldukça gerisinde olduğunu gösteriyor. Bu bağlamda video reklamları engelleme özelliği kullanıcıları Edge'e geçmeye teşvik edebilir.

(Güncellendi: )



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
10 Yorumun Tamamını Gör