Anlık Bildirim

Google, Microsoft Edge'de YouTube videolarının izlenmesini engellemeye başladı

Google, Microsoft Edge kullanıcılarının bazılarında YouTube videolarının izlemesini engellemeye başladı. Yaşananlar şirketin reklam engelleyicilere karşı başlattığı mücadele ile alakalı görünüyor.
Google, Edge'de YouTube videolarının izlenmesini engelliyor Tam Boyutta Gör
Google'ın Youtube'da reklam engelleyicilere karşı başlattığı mücadele Microsoft Edge tarayıcısına olumsuz yansıdı. Kullanıcılar platformda video izleme olanaklarını kaybetti. Görünüşe bakılırsa sorun Edge'de bulunan izleme engelleme mekanizmasının ayarlarından kaynaklanıyor.

Microsoft'un tarayıcısında izleme engelleme için Temel, Dengeli ve Katı olmak üzere üç seviye mevcut. Katı mod seçildiğinde tarayıcı kullanıcıların YouTube da dahil olmak üzere tüm web sitelerinde izlenmesini önlemek için son derece sıkı önlemler uyguluyor. Yaşananlar da tam olarak bununla alakalı.

Google, Edge'de YouTube videolarının izlenmesini engelliyor Tam Boyutta Gör

Hata mı yoksa bilinçli bir hareket mi?

Söz konusu koruma ile birlikte Google'ın kullanıcı verilerini toplama ve kullanıcılara kişiselleştirilmiş reklamlar gösterme yeteneği de kısıtlanmış oluyor. Böyle olunca da arama devi bu özelliği bir reklam engelleyici olarak görerek Edge'i Katı modda kullananlara reklam engelleyicilere uyguladığı yaptırımların aynısını uyguluyor.

Google, Edge'de YouTube videolarının izlenmesini engelliyor

Sonuç olarak kullanıcılar Katı modu devre dışı bırakmadıkları ya da ücretli YouTube Premium aboneliğine geçmedikleri sürece YouTube videolarını izleyemiyorlar. Google ve Microsoft temsilcileri henüz durum hakkında yorum yapmadı. Dolayısıyla, bu yaşananların bir hata mı olduğı yoksa bilinçli mi yapıldığı konusunda net bir bilgi bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3504 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, video ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim