Anlık Bildirim

Microsoft Edge'in Android sürümü video izlerken çıkan reklamları engelleyebilecek

Microsoft henüz istenilen popülariteye ulaşamayan Edge tarayıcısına kullanışlı bir özellik ekledi. Canary sürümünde test edilen özellik YouTube gibi sitelerdeki video reklamları engelliyor.

Microsoft Edge video izlerken çıkan reklamları engelleyebilecek Tam Boyutta Gör

Microsoft geçtiğimiz Haziran ayında Edge tarayıcısına hesap makinesi, hız testi ve birim dönüştürücü gibi birçok özellik eklemişti. Ancak kullanıcılar tarayıcı gereksiz yere "şişirdikleri" için bu özelliklerden pek hoşnut kalmadı.

Yazılım devi bu kez Microsoft Edge'in Android sürümüne oldukça kullanışlı bir işlev ekledi. Canary yapısına dahil edilen özellik, YouTube gibi sitelerde videodan önce ve aralarda gösterilen reklamları başarılı bir şekilde engelleyebiliyor.

Microsoft Edge video izlerken çıkan reklamları engelleyebilecek Tam Boyutta Gör

Oldukça iyi çalışıyor

Deneysel özelliği etkinleştirmek için tarayıcının en son Canary sürümünü yüklemeniz gerekli. Ardından adres satırına edge://flags/#edge-block-video-ads yazarak işlevi etkin hale getirebilirsiniz. Söz konusu özelliğin video reklamları oldukça iyi bir şekilde engellediği belirtiliyor.

Microsoft Edge henüz istenilen popülariteye ulaşabilmiş değil. Yakın tarihli bir Statcounter raporu tarayıcının Chrome ve Samsung Internet gibi rakiplerinin oldukça gerisinde olduğunu gösteriyor. Bu bağlamda video reklamları engelleme özelliği kullanıcıları Edge'e geçmeye teşvik edebilir.

Kaynakça https://www.ghacks.net/2022/09/11/microsoft-is-testing-an-video-ad-blocker-in-edge-for-android/ https://www.reddit.com/r/MicrosoftEdge/comments/xa205x/it_seems_that_edge_for_android_will_be_more/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim