Uygulama ile Aç

Milli Muharip Uçak ilk kez piste çıktı

Abone Ol

TUSAŞ tarafından geliştirilen yerli savaş uçağı Milli Muharip Uçak, kendi motorlarını kullanarak piste çıktı. Milli Muharip Uçak, bu sene sonunda ilk test uçuşunu gerçekleştirecek.

Türkiye’nin ilk yerli beşinci nesil savaş uçağı Milli Muharip Uçak’ın hangardan çıkış töreni ve motor çalıştırma testinin 18 Mart 2023 tarihinde yapılması planlanıyordu. Deprem nedeniyle tören ertelendi ancak uçağın hangardan çıkışı ve motor çalıştırma testi yapıldı.

Savunmasanayist’in paylaştığı görsellere göre Milli Muharip Uçak, 16 Mart Perşembe günü gerçekleştirilen test esnasında kendi motorlarını kullanarak piste çıktı. Böylelikle ilk taksi testi başarıyla tamamlandı. Hangardan çıkış törenine hazır olduğunu kanıtlamış oldu.

Ayrıca bkz.

Yenilenen BMC Amazon 4x4 zırhlı kara aracı göreve hazırlanıyor

Bu sene sonunda uçacak

Milli Muharip Uçak'ın hangardan çıkış töreninin yakın zamanda yapılması planlanıyor. İlk test uçuşunu ise 2023 sonunda yapacak. Uçağın prototip versiyonunda ABD üretimi General Electric F-110 motoru kullanılıyor. 2026 sonuna kadar 3 adet Blok 0 prototipi üretilecek. 2028 yılında seri üretime geçilecek ve yerli motordan güç alacak.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Milli Muharip Uçak, beşinci nesil savaş uçaklarında bulunan teknolojilere ve özelliklere sahip olacak. Hava-hava ve hava-yer hedeflerine stratejik taarruz imkanı sağlayacak. Güvenli veri paylaşımına ve akıllı mühimmatların kullanımı için tamamen yerli altyapıya sahip olacak.

Milli Muharip Uçak Özellikleri

MMU Teknik Özellikleri

MMU Sistem Özellikleri



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
171 Yorumun Tamamını Gör