Uygulama ile Aç

Qualcomm eski Apple mühendislerinin yardımıyla M2'yi geçecek bir işlemci hazırlıyor

Abone Ol

Qualcomm'un patronu, Apple'ın kısa süre önce tanıttığı M2 platformunu geçecek bir işlemci geliştirdiklerini söyledi. Şirket bu konuda üç eski Apple Silicon mühendisinin uzmanlığına güveniyor.

ABD'li yonga üreticisi Qualcomm, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar için performans ve güç tüketimi açısından yakın zamanda tanıtılan Apple M2'den daha iyi performans gösterecek bir işlemci çıkarmayı planladığını duyurdu.

Ayrıca bkz.

Apple M2 işlemcisi tanıtıldı: İşte özellikleri

Qualcomm CEO'su Cristiano Amon, eski Apple Silicon mühendisleri tarafından geliştirilen işlemcinin başarılı olcağından neredeyse emin. Zira daha önce Apple'ın işlemci porjelerinde görev alan üç mühendis şu anda Qualcomm bünyesinde çalışıyor. Deneyimli yönetici ayrıca şirketin PC pazarında Apple'ı yenebileceğini söyledi.

Apple M1'e de rakip gelecekti

Amon geçtiğimiz yıl Apple M1 ile ilgili de benzer açıklamalarda bulunmuştu. Ancak henüz şirketten Apple M1'e rakip olacak bir işlemci gelmedi. Qualcomm'un patronu ayrıca Apple'ın modem işini kaybetme konusunda endişe duymadıklarını firmanın hala güçlü bir büyüme gösterdiğini söyledi.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
19 Yorumun Tamamını Gör