Uygulama ile Aç

Sancar SİDA (Silahlı İnsansız Deniz Aracı) denize indirildi

Abone Ol

İHA'ların ardından SİDA'ların da yoğun şekilde kullanılması hedefleniyor. Bu doğrultuda geliştirilen Sancar Silahlı İnsansız Deniz Aracı deniz indirildi. Sancar SİDA özellikleri neler?

İHA’ların gökyüzündeki başarısının ardından denizlerde de insansız araçlara önem verilmeye başlandı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın Mavi Vatan’ı savunmada kullanacağı Sancar Silahlı İnsansız Deniz Aracı (Sancar SİDA) denize indirildi.

Sancar SİDA, Yonca-Onuk Tersanesi ve HAVELSAN iş birliğiyle geliştirildi. Bugün Sancar SİDA’nın denize indirilme töreni yapıldı.

Sancar SİDA, insanlı görevlerin riskli olduğu görevlerde kullanılacak. 40 saat seyir süresine ve azami 40 knot sürat değerine sahip. Sancar SİDA; keşif, gözetleme, su üstü harbi ve mayına karşı tedbir görevlerinde kullanılacak. Üzerinde UMTAS ve L-UMTAS füze sistemleri yer alacak.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, İHA’larda elde edilen tecrübe ve başarıyı SİDA’larda da göstererek dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmayı hedeflediklerini söyledi. Demir, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“SİDA'lar konusunda çok sayıda çalışmamız var. SANCAR SİDA da bunlardan birisi. SİDA'ların entegre bir operasyon ortamında çalışmaları bizim için geleceğin harekat ortamına hazırlık açısından çok önemli. Bu adımı atmamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Ayrıca bkz.

Yerli İHA'lara yeni yerli mühimmat: Kuzgun, Şimşek ve Kayı

Sancar SİDA özellikleri

(Güncellendi: )



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
28 Yorumun Tamamını Gör