Uygulama ile Aç

YouTube Shorts artık 1 dakikalık lisanslı müziklere izin veriyor

Abone Ol

YouTube Shorts platformuna içerik hazırlayanlar artık pek çok müzik parçasında 1 dakikaya kadar kullanma hakkı elde edebilecekler. 15 saniye sınırı ise belirli şarkılarda olacak.

TikTok başta olmak üzere dikey ve aşağı doğru sürekli akan video paylaşımlarının hayati noktası lisanslı müzikler. Kullanıcılar fikirlerine uygun müzikleri seçerek akışları daha zengin hale getiriyor. YouTube Shorts üzerinde 15 saniye ile sınırlanan lisanslı müziklere güncelleme yapıldı.

YouTube Shorts daha uzun müzikler sunacak

YouTube yaptığı açıklamada Shorts üzerindeki lisanslı müziklerin 30-60 saniye arasında kullanılabileceğini bildirdi. Böylece 15 saniye sınırı kalkmış oldu ancak lisans sözleşmeleri gereği bazı parçaların 15 saniye ile sınırlı kalacağı ifade ediliyor.

Ayrıca bkz.

YouTube Shorts referans linkleri geliyor

Kullanıcılar Shorts videoları hazırlarken hangi parçaların 1 dakikaya kadar uzayabileceğini görecek. Yeni özelliğin önümüzdeki haftadan itibaren Android ve iOS uygulamalarına sunulacağı açıklandı.

YouTube kısa video platformunun TikTok ile rekabet edebilmesi için farklı adımlar atmaya devam ediyor. Gelecek yıldan itibaren reklam gelirlerinin paylaşılması, kanal sahiplerinin alış veriş linkleri verebilmesi gibi yenilikler sunulacak.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
2 Yorumun Tamamını Gör