Anlık Bildirim

Applebred'den Athlon XP Yapma

Applebred çekirdekli yeni Duronlar'dan biraz bahsedersem Athlon XP ile aralarında ki fark sadece diğer Duronlara nazaran L2 cache miktarındaki farktır. Bu cache miktarı Duronda 64KB iken Athlon XP'de 256KB'dır.
Şimdi ise Rus dostlarımız yine bir bomba patlatmışlar. Yeni Duron'ları ilk overclock testinden sonra yine bu yeni nesli ellerine almışlar ve XP ile karşılaştırırken L2 köprülerinden birinin birleştirilmemiş olduğunu fark etmişler bunun üzerine açık olan köprüyü birleştirmişler.

Bunun sonucunda yeni nesil Duronu 256 Kb L2 cache belleği olan bir Athlon XP'den farksız bir hale getirmişler .

Burdan şu çıkıyor belkide AMD cache belleği stabilite sorunu yaratabilen Athlon XP'leri downgrade ederek sorunlu bölümleri kapatarak Duron adıyla tekrar piyasaya sürmeye hazırlanıyor çünkü rus arkadaşların yaptıkları bu modifiye sonucunda bir işlemcide stabilite problemleri olurken diğerinde bu olmamış yine işe oc'de olduğu gibi şans faktörünüde dahil edeceğiz belki. Bir diğer merak konusuda Barton'un kırpılmış versiyonu olacak Thorton'lara bu modifiyenin yapılıp yapılamayacağı. Şimdilik bekleyip göreceğiz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim