Anlık Bildirim

Aspire'dan modifikasyonlu kasalar ve güç kaynakları

Son yıllarda kullanıcıların kasa seçimleri, içlerini gösteren ve oldukça havalı görünen kasalara doğru kaymakta. Hazır modlanmış olarak duran ve ışıklandırma sistemine sahip kasa alınmak istendiğinde ülkemizde marka bazında fazla bir seçenek bulunmamakta Amerika'da kullanıcıların iyi görünümlere ve ek fonksiyonlara sahip ürünleriyle tanıdıkları PC modifikasyon ürünleri ve kasa üreticisi Aspire'da Türkiye piyasasında çekitli ürün modelleriyle yer alan markalar arasına eklendi.

Aspire'ın üretmekte olduğu kasalar, alışıla gelmişin dışında tasarımlara sahip olmaları yanında, yerleşik olarak gelen ek fonksiyonları ile dikkat çekmekteler. Aspire'ın ülkemizde temin edilebilecek kasalarında modele göre, ses seviyesi ölçer, fan hız ayarlayıcı, dijital/analog sıcaklık ölçer gibi eklentiler ürün ile birlikte kullanıcıya sunulmaktalar.

Aspire'ın ofisimizde yakından inceleme fırsatı bulduğumuz X-Cruiser (yukarıdaki resim) ve X-Plorer modelleri fiyat, taşıdıkları ek fonksiyonlar ve görüntü bakımından kullanıcıların ilgisini çekebilecek ürünler. Kasalardan diğerine göre daha üst model olan ve oldukça fazla fonksiyonu üzerinde bulunduran X-Cruiser modeli, yerleşik olarak fan hız kontrolcüsü, ses seviyesi ölçer ve sıcaklık ölçer içermekte. Ön kapağa yerleştirilmiş ve değerlerin okunabilmesi için 3 farklı analog ekrana sahip olan model, camlı bir yan kapak ve 2 adet mavi ışıklı, 8cm lik fan ile gelmekte. Fanlarda moleks güç girişleri bulunmakta ve kasaya entegre olarak gelen fan kontrolcüsü ile hızları ayarlanabilmekte. Kasanın arka kısmında bulunan fan 12cm lik bir başka fanla değiştirilebilirken üst tarafta yer alan diğer fan için değişiklik yapmak mümkün olmamakta. İstenirse 2 adet daha 8cm lik fan alınarak sabit disklerin takıldığı kısma eklemek mümkün. Fakat ön kısma 8cm lik yuvalar yerine tek 12cm lik fan için yuva yapılsaymış hem sessizlik hemde performans açısından çok daha verimli olabilirmiş.

Aspire'dan modifikasyonlu kasalar ve güç kaynakları

X-Cruiser, içerisindeki 8cm'lik fanların ve hemen kapağındaki analog göstergelerin yaydığı mavi ışığın dışında birde göstergelerin hemen iki yanında aşağı doğru uzanan mavi camlı kısımdan da ışık yaymakta. Akşamları rahatsız etmeyen yumuşak bir mavi ışık yayan Aspire X-Crusier, hem görüntüye hem de fonksiyonlara önem verenleri tatmin edebilecek güzel bir ürün. X-Cruiser 4 adet 5,25'' , 2 adet 3,5'' lik sürücü yuvasına ve 4 adet sabit disk yuvasına sahip. Ek olarak 1 adet IEEE1394, 2 adet USB 2.0, 1 adet mikrofon ve kulaklık portu bulunan kasada, bütün giriş çıkış portları ve fan kontrol düğmesi kasa kapağının yan tarafına sıralanmış durumda.

Aspire'dan modifikasyonlu kasalar ve güç kaynakları

X-Plorer, X-Cruiser kadar gösterişli görünmesede, tasarımıyla ve taşıdığı ek fonksiyonlarla ilgi çekici bir ürün. Entegre fan kontrolcüsüne ve sıcaklık gösteren dijital bir ekrana sahip olan kasa, fan ve sürücü yuvaları bakımından X-Cruiserla aynı özellikleri taşımakta. Mavi bir ışıklandırması bulunan kasanın yaydığı ışık rahatsız etmeyecek düzeyde. X-Plorer'ın sahip olduğu IEEE1394 ve USB portları kasanın ön tarafında bulunmakta. Aslında bu ulaşım bakımından çok daha kullanışlı zira X-Cruiser'da bu portlara ve fan kontrolcüye erişirken biraz zorlanıyorsunuz. Kasanın açılap kapanır ön kapağı süzgeç şeklinde bir tasarıma sahip.

Güç kaynaksız olarak satılan her iki kasada, fan ızgaralarından, ışıklandırmalarına ve içerdikleri ek fonksiyonlara kadar tamamen görünüşe önem veren ve kullanımı kolay bir kasa almak isteyenlere yönelik ürünler. Kasalar metal alışımlı bir gövdeye sahipler ve oldukça hafifler. Ürünlerin ön kapaklarının yapımında kullanılan plastik ise sağlam ve kullanıcıyı rahatsız etmeyen bir yapıya sahip.

Aspire'ın ayrıca gerek tasarımlarıyla gerek güçleriyle ilgi çekici iki farklı güç kaynağı modeli de yine ülkemizde temin edilebilir durumda. Aspire 500Watt saydam güç kaynağı, alimünyum gövdesi, hava akışını kolaylaştıracak şekilde konumlandırılmış, hız ayarlı ışıklı fanları ve modlanmış kabloları ile dikkat çekerken, Aspire 550Watt değişken renkli güç kaynağı, hız kontrollü 12cm lik fanı, mavi, yeşil, kırmızı olarak ayarlanabilen ışıklandırması ve yine modlanmış kabloları ile kullanıcıların kasalarına renk katabilecek bir ürün.

Aspire'dan modifikasyonlu kasalar ve güç kaynakları

Aspire 550Watt lık güç kaynağı ek olarak beraberinde hız kontrollü ve ışıklı 12cm lik bir fanla gelmekte. Bu fan yukarıda tanıttığımız kasaların egsoz çıkışında kullanılabilir. Güç kaynakları bir çok güvenlik sistemi ile gelmekteler, 500Wattlık güç kaynağı ATX v1.2 destekli iken 550Wattlık versiyon ATX v2.0 standartlarına uygun olarak gelmekte) Aspire'ın üretmiş olduğu cihazlar, görünüşe önem veriyorsanız Türkiye'de alternatifi olmayan ürünler. ( X-Cruiser 89+KDV, X- Plorer 68,35$+KDV, 500Watt 96+KDV, 550Watt 121$+KDV)

Aspire ürünlerini distribitörü olan Dijitaltrend'den temin edebilirsiniz. www.dijitaltrend.com

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim