Anlık Bildirim

Asrock 2008'de vites yükseltiyor, firmanın ilk bombası; 4Core1600P35-WiFi+

Anakart fiyatları aldı başını gidiyor. Bundan birkaç sene öncesine kadar 150-200$ aralığında en güçlü ve iddialı anakartlara sahip olabilmek mümkün iken günümüzde iyi bir anakart alabilmek için kesenin ağzını açmak gerekiyor. Durum öyle bir noktaya geldi ki Asus'un P5K3 Premium gibi dahili belleği olan "özel" çözümlerde fiyatlar 1000$ seviyesine kadar ulaşmış durumda. Yeni nesil anakartlar yüksek fiyat etiketlerine rağmen kimi zaman kullanıcıları şaşırtma konusunda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Zira dikkat ettiyseniz modern anakartlar giderek tekdüze bir tasarım anlayışıyla sanki aynı üretim bandından çıkmış izlenimi uyandırmaya başladılar bile. İşte bu noktada devreye Asrock giriyor. Anakart dünyasının Tayvan merkezli lider oyuncularından Asus ile aralarında kanbağı bulunan Asrock, hazırladığı her yeni anakartyla kullanıcıları şaşırtmayı başarıyor.

Asrock dendiğinde sanırım herkesin aklında benzer düşünceler oluşuyor. Firma genellikle uygun fiyat, zengin özellikler ve enterasan yetenekler ile donattığı anakartları ile gündeme geliyor. Aynı anakart üzerinde hem DDR hem DDR2, hem PCIe hemde AGP, eski sayılabilecek üretimi sonlanmış yonga setlerinden yeni nesil işlemcilere destek veren anakartlar hazırlama gibi enterasan oluşumları bize son dönemde ilk sunan genellikle Asrock oldu. Yakın zamanda Asrock ile ilgili yaptığımız haberimizi hatırlayanlar firmanın 2008 yılında giriş seviyesinin yanı sıra daha üst segmentlere yönelik çözümler hazırlayacağını anımsayacaklardır. Gelen haberler ve ortaya çıkan model bilgileri gerçekten de Asrock'ın 2008 yılında pek çok sürpriz ve iddialı anakart ile sektöre yeni heyecanlar katacağının işaretçisi durumunda. Firmanın bu yönde hazırladığı ve adeta yeni yıl sürprizi olarak ortaya çıkan modeli 4Core1600P35-WiFi+ firmanın yeni anlayışının ilk temsilcisi olarak huzurlarınızda.

Asrock'ın yeni anakartı sahip olduğu yeni özellikleri ve arttığı gözlemlenen malzeme kalitesi ile diğer üreticileri endişelendirmeye başlayacak nitelikte bir model. Firmanın yeni anakart modeli 4Core1600P35-WiFi+, Intel'in P35+ICH9R yonga seti paketini kullanıyor. Evet belki P35+OCH9R yonga seti paketini ilk kullanan firma Asrock değil ama 4 serisi yonga seti ailesinin gelecek yılın ikinci çeyreğinde yaygınlaşacağını düşündüğümüzde P35 çipseti hala güncelliğini korumakta. Asrock'ın yeni bombası işlemci desteği konusunda sıkıntı yaşamıyor. Intel'in satılmakta olan mevcut masaüstü işlemcilerine tam destek veren anakart ayrıca önümüzdeki ay anons edilmeye başlanılacak olan 45nm üretim teknolojisine sahip çift çekirdekli Wolfdale ve dört çekirdekli Yorkfield işlemcileri ile de uyumlu. Tek, çift ve dört çekirdekli işlemcilere destek veren anakart bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşamıyor.

Asrock yeni modeli ile birlikte bellek desteği konusunda da son derece esnek hareket ediyor. 4Core1600P35-WiFi+ modeli üzerinde tam 6 adet DIMM slotu yer alıyor ve kombo bellek desteği sunuluyor. 6 DIMM slotunun 4'ü 1066/800/667MHz hızlarında çalışan çift kanal DDR2 bellek desteği (maks. 8GB) sunarken diğer iki slot ise 1333MHz'e kadar DDR3 bellek desteği (maks. 4GB) sağlayabilmekte. Hem kuzey hemde güney köprüsü pasif olarak soğutulan anakart üzerinde özellikle deneyimli kullanıcıların dikkatini çekecek bir diğer önemli gelişme ise kullanılan katı kapasitörler. GIGABYTE'ın anakartları ile yaygınlaşmayan başlayan katı kapasitör kullanımı bugün hemen hemen her marka tarafından kullanılmakta. Zira katı kapasitörler standart kapasitörlere nazaran daha dayanıklı olmakla birlikte anakart stabilitesine de ciddi katkı sağlamaktalar. Bu noktada katı kapasitör zengini olan 4Core1600P35-WiFi+ modeli Asrock'ın artan kalite çıtasını gözler önüne seren en güzel örnek.

Asrock'ın yeni anakartının özellikleri saymak ile bitmiyor. Bilindiği üzere Intel'in P35 yonga seti 16X+4X formunda Crossfire desteği sunabilmekte. Yonga setinin bu özelliğini es geçmeyen Asrock, yeni anakartı 4Core1600P35-WiFi+ üzerinde 2 adet PCIe X16 slotu koyarak kullanıcılara Crossfire sistem kurabilme şansı da tanımış. Anakart ile birlikte daha çok Asus'un hazırladığı çözümlerde görmeye alışık olduğumuz Wi-Fi kartı da dikkatlerden kaçmıyor. Bu sayede Asrock'ın yeni anakartı ile kablosuz ağlara da giriş yapabilir evinizde WiFi modeminiz varsa kablo derdine de son verebilirsiniz. Bu özelliklerin yanı sıra 4Core1600P35-WiFi+'ın diğer detayları arasında gigabit ethernet ve Windows Vista Premium sertifikası ve DTS desteği de olan 8 kanal yüksek tanımlı ses özelliği de yer alıyor. Bağlantı yeteneklerine baktığımızda ise anakart üzerinde 6x Serial ATAII konnektörünün olduğunu ve RAID 0, RAID 1, RAID 10, RAID 5 ile Intel Matrix Storage teknolojisinin yanı sıra NCQ, AHCI ve Hot Plug teknolojilerinin desteklendiğini de görüyoruz.

Windows Vista Premium 2007 seritfikasına da sahip olan anakart ayrıca Asrock'a özgü I.O.T. (Intelligent Overclocking Technology) ve OC Tuner gibi hız aşırtma teknolojilerini de destekliyor. Asrock'ın 2008 de ortaya koyacağı yeni nesil anakartların ilk temsilcisi olan 4Core1600P35-WiFi+ özellikleri ile dikkat çekmeyi başarıyor. Asrock eğer firmadan görmeye alışık olduğunuz fiyat politikasını da radikal değişikliklere tabi tutmazsa gelecek yıl firmanın ismi ve ürünlerinin çok daha sık bir şekilde göreceğimiz aşikar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim