Anlık Bildirim

Asrock'tan 4CoreDual-SATA2: Conroe için AGP ve DDR desteği de olan anakart

Bol özellikli ve uygun fiyatlı anakartları ile tanıdığımız Asrock yeni bir anakartının daha duyurusu yaptı. Firmanın lanse ettiği yeni anakartı 4CoreDual-SATA2, Asrock'dan bekleneceği üzere yine farklı özellik ve teknolojileri bir araya getirmeyi başarmış. Via'nın PT880 Pro/PT880 Ultra yonga setini kullanan anakart Intel'in Core 2 Duo / Extreme ve dört çekirdekli işlemcileri başta olmak üzere firmanın LGA775 formundaki güncel tüm işlemcileri ile de uyumlu.

Asrock 4CoreDual-SATA2'nın fark yaratan özelliklerine geldiğimizde ise,

- Hem AGP 8X hemde PCIe X16 slotuna sahip. Bu sayede elinde güçlü bir AGP ekran kartı olanlar (örn. ATi Radeon X1950 Pro veya X1950XT) bu anakart ile ekran kartlarını değerlendirebilecekleri gibi dileyenlerse yeni nesil güçlü bir PCIe X16 ekran kartını anakartla birlikte kullanabilirler.

- Anakartın bir diğer özelliği ise Intel'in yeni nesil P35 yonga setini kullanan bazı anakartların sunduğu hem DDR-2 hemde DDR-3 bellek desteğinin aksine hem DDR hemde DDR-2 bellek desteği kullanıcılarına sunabiliyor. Anakart üzerinde yer alan 4 adet DIMM slotunun ikisi DDR (400MHz'e kadar) diğer ikisiyse DDR-2 (667MHz'e kadar) bellekler için ayrılmış durumda. Yine elinizde eski sisteminizde kullandığınız 2x512 veya 2x1GB'lık DDR belleğinizi aldığınız yeni nesil bir Intel işlemci ile Asrock 4CoreDual-SATA2 üzerinde kullanabilmeniz de mümkün.

Verdiği geriye dönük destek ile yeni sistem toplamak isteyen kullanacılara farklı alternatfiler sunabilen Asrock'ın yeni anakartı 4CoreDual-SATA2, bahsettiğimiz önemli detaylarının yanında sahip olduğu diğer özellikleriyle de kullanıcıların gereksinim duyucağı ihtiyaçları karşılayabilecek yeteneklere sahip.1066MHz'e kadar fsb desteğine sahip olan anakart Intel'in HT teknolojisini de destekliyor. Yine anakart üzerinde Asrock'ın "United Overclocking" adını verdiği ve hız aşırtma sırasında AGP/PCIE/ PCI veri yolu ayarlamalarına izin veren önemli bir özellik te bulunmakta. Ek olarak yine hız aşırtma için düşünülmüş olan ve Asrock'ın Hybrid Booster adını verdiği güvenli overclock teknolojisi de dikkatlerden kaçmıyor.

2 adet Serial ATA-II (RAID destekli - RADI 0, RAID 1, ve JBOD) konnektörüne sahip olan anakart ayrıca Hot Plug fonksiyonuna da sahip. HDMI destekli ekran kartları üzerinden HDMI Digital TV/projector/LCD kullananlara yönelik olarak ses aktarımı için HDMI_SPDIF başlığının da düşünüldüğü anakart Windows Vista Premium sertifikalı 7.1 kanal yüksek tanımlı ses desteğini de sahip. Bu noktada Windows Vista Premium sertikası alan ilk firmanın da Asrock olduğunun altını çizmekte fayda var. Ağ konusundaysa Asrock 4CoreDual-SATA2, kullanıcılarına 10/100 Ethernet desteği sunmakta. Kuzey köprüsü için pasif soğutma kullanılan anakartın güney köprüsü içinse herhangi bir soğutma kullanılmamış.

Geriye dönük uyumluluk özellikleri ve uygun fiyat politikası ile Asrcok'ın yeni anakartı 4CoreDual-SATA2 başta bütçesi dar olanlar olmak üzere oturma odasına HTPC ve ofisine uygun maliyetli pc kurmak isteyenler için yeni bir alternatif olarak karışımıza çıkıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim