Anlık Bildirim

Asus HD 3850 ile oynamayı seviyor; Splendid HD işlemcili yeni ekran kartı yolda

Yeni nesil grafik işlemciler, artan bellek kapasiteleri, kullanılan özel soğutucular derken ekran kartlarının önemli bir kısmının artık giderek birbirine benzediğine tanık olmaktayız. Zaten son derece hızlı gelişen bu sektörde pek çok üretici özelleştirilmiş tasarım yerine Nvidia ve ATi gibi ana üreticilerin hazırladığı referans tasarımlar ile yola devam etmeyi uygun görüyor. Zira firmalar yeni çıkan bir gpu üzerine ar-ge faaliyeti yapıp özel bir model hazırlayana kadar çok daha güçlü ve yeni grafik işlemciler pazara giriş yapmış oluyor. Tabi bahsi geçen bu üreticilerin yanı sıra sektörde liderliğe oynayan dev bütçeli büyük üreticiler ise mühendislik yeteneklerini konuşturmaya ve farklı detayları ile öne çıkan "özel amaçlı" çözümler hazırlamaya da devam ediyorlar.

Geçtiğimiz günlerde prototip olarak hazırladığı, 3 adet RV670 Pro gpu'suna sahip olan Radeon HD 3850 Trinity modeli ile biranda tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Asus, HD 3850 ile çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Firmanın hazırladığı Splendid MA3850M kod adlı yeni grafik kartı da farklılaştırıılmış detayları ve özel amaçlı görüntü teknolojisi ile öne çıkacak gibi görünüyor. Grafik işlemci hızı, bellek veri yolu ve kullanılan bellek yongaları açısından an itibariyle pazarda satılmakta olan herhangi bir Radeon HD 3850 modelinden farkı olmayan Splendid MA3850M, Asus tarafından dahil edilen ek özellikleri ve benzerlerinden çok daha küçük fiziki yapısı ile meraklı bakışların merkezi olmayı başaracak gibi görünüyor.

ATi'nin 55nm üretim teknolojisi ile hazırladığı RV670 Pro gpu'sunu baz alan diğer tüm Radeon HD 3850 modellerinden %27 daha kısa olan Asus'un yeni grafik kart üzerinde renk ve video işlemleri için özel bir işlemci bulunuyor. Asus'un Splendid video intelligence adını verdiği akıllı video teknolojisini kullanan bu özel işlemci çeşitli video ve görsel uygulamalarda işlemci üzerine binen yükü arttırmadan çok daha keskin, kaliteli ve net görüntü elde edilmesini amaçlıyor. Bilindiği üzere Radeon HD 3850 üzerinde Unified Video Decoder adı verilen özel bir video teknolojisi yer alıyor ki bu teknoloji ile Blu Ray ve HD DVD gibi yüksek tanımlı videolara yönelik olarak donanımsal hızlandırma elde edilmesi hedefleniyor.

ATi'nin UVD teknolojisine ek olarak Asus'un Splendid MA3850M modeli üzerinde kullandığı özel renk işlemcisi ile insan gözünün algılayabileceği maksimum kalite ve canlılıkta görüntü sağlanmasını hedeflemenin yanı sıra bilgisayarlada maksimum film ve video keyfi için destek verilen 7-noktalı renk iyileştirme, 12-bit gama düzeltme, gerçek zamanlı 2D pik özelliği ve dinamik karşıtlık motoru ile kullanılan özel işlemci fark yaratmayı amaçlıyor. Ayrıca fotoğraf, video ve oyunlar için ideal görüntü modları otomatik olarak seçilerek ideal görsel kalitenin yakalanması amaçlanıyor. Tabi kullanıcılara pek çok görsel ayarı manuel yani elle yapabilme olanağı da tanınıyor.

İşlemci üzerine binen yükü arttırmadan görüntü kalitesini arttırmayı hedefleyen yeni grafik kartının teknik özellikleri ise herhangi bir Radeon HD 3850'den çokta farklı değil. 55nm ile hazırlanan grafik işlemcisine sahip olan ekran kartı, 256-bit bellek veri yolunu kullanıyor ve 512MB GDDR3 bellek ile geliyor. PCIe 2.0 uyumlu olan ve DirectX 10.1 desteği de sunabilen grafik kartının işlemcisi 668MHz'de, bellekleri ise 1.65GHz'de görev yapıyor. Çift DVI ve HDTV destekli tv çıkışına sahip olan kart kullanılan özel soğutucusu sayesinde çift slot tasarım ile geliyor. Ayrıca yüksek tanımlı videolar için HDMI arabiriminin adaptör yardımı ile kullanılabildiğini de belirtmekte yarar var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim