Anlık Bildirim

Asus WL-700gE; dahili sabit diskli ve BitTorrent destekli kablosuz router

Bir kaç hafta önce haberini yaptığımız ve sahip olduğu ek fonksiyonlarla bir kablosuz router'ın çok ilerisinde olan Asus'un WL-500W'sunu hatırlıyorsunuzdur. 802.11n MIMO destekli kablosuz router, gelişmiş kablosuz erişim yetenekleri yanısıra bilgisayar bağımsız çalışan dosya indirme yöneticisi, üzerine bağlanan USB kamera, sabit disk, yazıcı gibi cihazları ağ üzerinden paylaştırabilmesi ve kullanıcılara farklı band genişlikleri atanabilmesine olanak vermesiyle etkileyici bir ürün. Fakat Asus'un hamarat kablosuz router ailesi sadece WL-500W'dan oluşmuyor. Ailenin bir diğer üyesi olan WL-700gE, WL-500W'nun MIMO ve WEB kamerası paylaştırabilme özelliklerinden yoksun bir ürün fakat bu iki özellik haricinde WL-500W'nun diğer tüm yeteneklerine sahip olan ürün; 160GB kapasiteli dahili sabit diski ve kullanıcıların kişisel WEB sayfalarını barındırabilecekleri WEB sunucusuyla dikkatleri üzerine toplamayı biliyor.

18 ile 19 dBm arasında güce sahip bir anteni bulunan WL-700gE, 802.11b/g kablosuz ağlarını destekliyor. Üzerinde 3 adet USB 2.0 portu, 4 adet RJ45 ethernet portu bulunan router, USB portuna bağlanan sabit disk ve yazıcı gibi cihazların ağdaki tüm bilgisayarlar tarafından erişilebilir olmasını sağlıyor. USB'den bağlanan sabit diskleri Raid 0 ve 1 modlarında çalıştırabilen ürünün yazının başında da belirttiğimiz gibi 160GB dahili sabit diski bulunuyor. Ağdaki tüm bilgisayarlar tarafından ağ diski olarak kullanılabilen bu dahili diske, routerın sahip olduğu FTP sunucusu sayesinde dünyanın herhangi bir yerinden erişip bilgi okuma veya yazma yapılabilmesi mümkün oluyor. Bunlara ek olarak router'ın üzerinde bulunan Copy (kopyala) tuşuna basılarak USB portundan takılan harici diskler içerisindeki bilgilerin, dahili sabit diske kopyalanmasıda sağlanabiliyor. Cihaz, görülebileceği gibi üzerindeki sabit diskten en verimli şekilde yararlanılabilmesi için gereken bütün fonksiyonlara sahip. WL-700gE'nin sabit disk yönetimiyle ilgili bilinmesi gereken bir diğer husus da routerın NTFS formatlı sabit disklere bilgi yazamadığı. Ürün, NTFS formatlı sabit disklerden sadece bilgi okuma yapabiliyor.

WL-700gE'de WL-500W'da da olduğu gibi dahili bir dosya indirme yöneticisi vulunuyor. Uzaktan erişilebilen bu dosya yöneticisi sayesinde, routerın bilgisayar bağımsız olarak dahili sabit diskine belirlediğiniz dosyaları indirmesini sağlayabiliyorsunuz. BitTorrent, WEB ve FTP desteği bulunan dosya indirme yöneticisi, kullanımı basit bir arayüze sahip.


Resim www.tweaktown.com'dan alınmıştır

WL-700gE'nin bir diğer ilgi çekici özelliği ise dahili bir WEB sunucusu bulundurması. HTML tabanlı WEB sunucusu kullanıcıların kolay bir şekilde özelleştirebilecekleri bir WEB sayfası arayüzü içeriyor. Router ile hazır olarak gelen bu özelleştirilebilir WEB sayfasında, favori sitelerinizi, fotoğraflarınızı ve hakkınızdaki bilgileri kolay bir şekilde paylaşıma açabiliyorsunuz. Ayrıca WEB sitenizi ziyaret eden kişilerin, mesaj bırakabilecekleri bir mesaj panosu da bu hazır WEB sayfası ile sunulanlar arasında.


Resim www.tweaktown.com'dan alınmıştır

24.1 x 16.1 x 4.5 cm boyutlarında ve 1.4 kg ağırlığında olan WL-700gE, dikey olarak kullanılabilmesine olanak veren bir tutucu ile birlikte geliyor. Bu sayede tüm bu sahip olduğu gelişmiş fonksiyonlar yanında olabildiğince az yer kaplaması saplanmış. Cihazın içerisinde bulunan sabit disk IDE arabirimini kullanan, 7200RPM dönüş hızına sahip, 3.5" bir Hitachi Deskstar. Ürünün sahip olduğu bu disk daha yüksek kapasiteli bir sabit diskle değiştirilebiliyor. Bu değişiklik sonunda firmware güncellemesi yapılması veya tekrar yüklenmesi, sabit diskin tanınması için yeterli oluyor. Fakat sabit disk değişikliğinin routerın garanti dışı kalmasına sebep olduğu belirtilmiş. Cihazın içerisindeki sabit disk için herhangi bir darbe koruma önlemi bulunmuyor. Gerçi bu çok dert edilecek birşey değil. Zira router hareketli olarak kullanılmadığından ve sürekli sabit kalacağından dolayı sert darbelere maruz kalması düşük bir ihtimal oluyor.

WL-700gE, dahili sabit diski, FTP, WEB sunucuları, dosya indirme yöneticisi ve USB portlarına bağlanan sabit disk, yazıcı gibi cihazları ağa paylaştırabilmesiyle hepsi bir arada güzel bir kablosuz router çözümü oluyor. Fakat ürünün 350$ i olan oldukça yüksek yurtdışı satış fiyatı, sahip olduğu özellikleri oldukça doğal ve sıradan kılıyor. Zira bu fiyata alınacak bir kablosuz routerın daha aşağı özelliklere sahip olması hiç satılmaması anlamına gelecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim