Anlık Bildirim

Asus'dan sınırlı sayıda üretilecek G2S Extreme Limited Edition

Donanım dünyasının lider isimlerinden Tayvan merkezli Asus durmak bilmiyor. Firma hemen hergün farklı bir segmente yönelik olarak hazırladığı yeni ürün ve teknolojilerini duyurmakta. Bir süredir dizüstü bilgisayar dünyasının en aktif oyuncularından biri olan firma, farklı ihtiyaçlara yönelik olarak çok geniş yelpazede ürün gamına sahip. Özellikle iddialı dizüstü bilgisayar üreticileri arasında "extreme" sınıfına giren ve "desktop replacement" olarak ifade edilen taşınabilir olan fakat ondan da öte masaüstü bilgisayarların sağladığı donanımsal gücü nispeten taşınabilir dizüstü bilgisayar kasası içerisinde kullanıcılara sunmayı hedefleyen üreticiler, bu noktada son derece iddialı konfigürasyonlara sahip özel modeller hazırlayabiliyorlar. Asus ta daha çok oyunculara yönelik olarak hazırladığı GP2 serisine yeni, özel ve muhtemelen limitli sayıda üretilecek G2S Extreme Limited Edition modelini dahil ediyor.

Amaç oyun oynamak olduğunda bilgisayarın taşınabilir yada masaüstü tipinde olup olmaması pekte önemli değil. Zira oyundan en yüksek keyif ve verim elde edilmek isteniyorsa imkanlar çerçevesinde olabilecek en güçlü bilgisayarı kurmakta fayda var. Asus'un G2 serisi ile yapmakta istediği de bu aslında. Firmanın oyunculara yönelik olarak hazırladığı dizüstü bilgisayar ailesinin son temsilcisi G2S Extreme Limited Edition modeli oluyor. Asus'un yeni ve kas yapmış güzeli özellike kullanılan güçlü işlemcisi ile dikkat çekiyor. Zira bilgisayar üzerinde Intel'in dizüstü bilgisayarlar için geliştidirdiği ve "extreme" serisinin mobil anlamda ilk temsilcisi olan Core 2 Extreme X7800 işlemcisi dizüstü bilgisayarın kalbini oluşturmakta. Tabi bu işlemci tam olarak ne işer yarar derseniz, Öncelikle 2.6GHz'lik saat hızı, 800MHz FSB ve 4MB seviye 2 belleği ile performans anlamında gerçekten dikkat çekici bir model. Tabi işlemcinin yetenekleri bunlar ile bitmiyor. Kullanılan X 7800 extreme serisi bir işlemci olduğu için işlemcinin çarpan kilidi açık. Bu sayede dizüstü bilgisayarı alan kullanıcılar sadece çarpan arttırımıyla dahi rahatlıkla işlemcilerini overclock edebilecekler.

Intel'in geçtiğimiz Mayıs ayında anons ettiği en yeni mobil platformu olan Santa Rosa temelli G2S Extreme Limited Edition üzerinde 667MHz'de çalışan 2GB DDR-2 ana sistem belleği görev yapıyor. Ana sistem belleğine ek olarak ürün üzerinde 1GB'lık Turbo Memory kullanılıyor ki bu artının avantajı Windows Vista kullanımda ortaya çıkacak. Bellek konusundaki kısmen en önemli eleştrimiz, açıkçası yüksek performans odaklı hazırlanan ve en iyisini isteyenlere hitap ürün üzerinde en azından 800MHz'de çalışan çok daha performanslı bellek çözümleri kullanılabilirdi. Belleklerden söz etmişken buradan hemen diğer depolama birimlerine atlamakta fayda var. Asus'un G2 serisinin en yeni üyesi olan G2S Extreme Limited Edition üzerinde 200GB'lık 7200rpm dönüş hızına sahip disk yer alıyor. Ayrıca yine dizüstü bilgisayar üzerinde HD DVD/DL DVD yazıcı da bulunmakta. Asus bu modeli ile anlaşılan format düellosunda tercihini HD DVD'den yana kullanmış gibi gözüküyor.

Konumuz oyun odaklı hazırlanan özel bir dizüstü bilgisayar olduğuna göre, bu konuda devreye ekran ve ekran kartı girmekte. Ürün üzerinde Nvidia'nın DirectX 10 destekli GeForce 8600M GT çözümü kullanılmış. 256MB GDDR3 bellek ile gelen ekran kartının dahili hafızası desteklenen Turbo Cache teknolojisi sayesinde 1024MB'a kadar arttırılabiliyor. Ekran kartı konusunda açıkası Asus tercihini daha iddialı bir çözüm olan GeForce 8700'den yana da kullanabilirdi. Ekran kartının yanı sıra sıra monitöre geldiğinde bizi devasa bir ekran karşılıyor. 17,1" büyüklüğünde olan WUXGA Glare ekran yüksek çözünürlüğünün yanı sıra ASUS'un Video Intelligence adını verdiği özel teknolojisini de desteklemekte. Tabi bu ekran beni kesmez diyenler için dizüstü bilgisayar üzerinde standat çıkış noktalarının yanı sıra geleceğin standartı olarak görülen ve tek kablo üzerinden yüksek tanımlı ses/ görüntü aktarımı sağlayan HDMI çıkışı da yer alıyor ki bu bağlantı sayesinde dizüstü bilgisayarınızı destek veren bir Plazma veya LCD TV'ye kolaylıkla bağlayabilirsiniz.

ASUS G2S Extreme Limited Edition'ın diğer özelliklerine baktığımızda, belirttiğimiz gibi dizüstü bilgisayar Santa Rosa temelli olduğundan dolayı doğal olarak Wireless 4965AGN adaptörüne sahip ve bu sayede 802.11a/g/n desteği sağlanabiliyor. Sayın editörüm bunlar da beni kesmez diyorsanız bilgisayarın üzerinde Bluetooth 2.0+EDR desteğinin de olduğunu ifade edelim. Ayrıca analog/digital TV alıcısı Asus'un yeni güzelinin ekstraları arasında ki yerini almış durumda. Görüntülü mesajlaşma uygulamalarına yönelik olarak 1.3MP'lik dahili kamerası da olan Asus G2S Extreme Limited Edition, tasarım anlamında da dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Serinin diğer üyeleri gibi son derece iddialı ve dinamik bir tasarıma sahip olan ürün ses konusunda da serinin genel başarısını devam ettirecek gibi gözüküyor. Ekstra kısayol tuşları ve zengin bağlantı alternatifleriyle de menüsü zenginleştirilen Asus'un en yeni güzeli G2S Extreme Limited Edition'ın bu ay sonuna doğru satışa çıkması beklenirken fiyatının ise yaklaşık olarak 3500 Avro olacağına dair işaretler var. Tabi dizüstü bilgisayarın özel bir işlemciye sahip olması ve az sayıda üretilecek olması da fiyatları etkileyen en önemli kritlerlerin başında geliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim