Anlık Bildirim

ATi'nin Radeon HD 3000/4000 serisi Acrobat 9 Pro'da GPU tabanlı hızlandırma

Grafik teknolojileri üreten firmalar için oyunlardaki 3B başarımı son kullanıcının önemli bir kısmını yakalamak için oldukça önemli olsa da hem Nvidia hem de AMD-ATi'nin yüksek işlem kapasitesine sahip olan grafik işlemcilerinin sahip olduğu bu potansiyeli oyunların ve videoların yanında günlük hayatımızda sıkça kullandığımız temel bazı uygulamalarda da değerlendirmeyi hedefliyor. Bu noktada Nvidia, CUDA mimarisine ciddi yatırım yaparken ATi cephesi de başta OpenCL olmak üzere farklı uygulama arabirimleri üzerinde GPU hızlandırmasına olanak tanıyacak çalışmalarına devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Phosotshop CS4 modelinde GPU hızlandırma desteğini verdiğini açıklayan Adobe'nin global anlamdaki en popüler yazılımlarından biri dehiç şüphe yok ki PDF görüntüleyecesi olan Acrobat. Uygulamanın 9 Pro versiyonunda ATi'nin Radeon HD 3000 ve 4000 serisi ile GPU tabanlı hızlandırma yapabileceği belirtiliyor. Belirttiğimiz seri dahilinde herhangi bir ekran kartına sahip olan kullanıcılar uygulama üzerinde Edit -> Preferences -> Page Display yolunu takip ederen 2D GPU hızlandırma seçeneğini kontrol edebilirler.

OpenGL veya Direct3D üzerinde gerçekleştiği söylenen bu operasyon ile dosyar yaratımlarının GPU ile daha hızlı gerçekleştirilebilmesi mümkün.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim