Anlık Bildirim

Belkin Flywire ile HD videolara kablosuz özgürlük

Evimizde, iş yerimizde ve zamanımızın önemli bir kısmını harcadığımız diğer yaşam alanlarında karşımıza çıkan en önemli problemlerden biri de kuşkusuz kablo karmaşasıdır. Her ne kadar yapılmakta olan yeni nesil konut ve apartman projelerinde kablo karmaşası ve kirliliğini en aza indirecek mimari detay ve çözümler dikkate alınıyor olsa da oturma odasında kullanmak isteyeceğimiz yeni bir ses sistemi veya herhangi bir oyun konsolu da kablo kirliliği konusunda istenmeyen durumlara sebebiyet verebiliyor.

Blekin Flywire'ın ön yüzü

Özellikle HDTV, medya merkezleri, oyun konsolları ve diğer bazı elektronik cihazların satış anlamında tavan yaptığı günümüzde kablo sorununu ortadan kaldırma amacıyla hazırlanan yeni bir ürün dikkat çekecek gibi görünüyor. Bağımsız araştırma kuruluşlarından ABI Researh'ün yayınladığı bir rapor kablosuz HDTV kullanımında 2007-2013 yılları arasında %142 artış olacağını öngörürken tüketici elektroniği üzerine ağırlık veren sektörün önemli isimlerinden Belkin, Flywire adını verdiği yeni ürünüyle kablosuz çoklu ortam deneyimini şimdiden sunmayı vaat ediyor.

Belkin Flywire ile HD videolara kablosuz özgürlük

Belkin Flywire'ın bağlantı noktaları

Belkin pek çok kişinin uzun yıllardır hayalini kurduğu kablosuz eğlence sistemlerini gerçek kılacak yeni ürünü Flywire ile son derece iddialı. Firmanın alanında en yenilikçi (innovative) çözümlerinden biri olarak tanımladığı Flywire, kullanıcılara yeni nesil televizyonlarını evin herhangi bir yerine hatta balkona yada bahçeye kablo bağımsız kurabilme imkanı veriyor. Temel olarak alıcı, verici ve kızılötesi kumadan da oluşan Flywire ile Blu Ray çalar, dijital uydu alıcıları, oyun konsolları ve daha pek çok cihazdan yüksek veya standart, sayısal veya anolog içeriği kablosuz ve kayıpsız olarak HDTV'ye aktarabilmek mümkün.

Günümüzde son kullanıcılara yönelik olarak kullanıma sunulan çoklu ortam cihazlarının destek verdiği en gelişmiş yüksek tanımlı içerik standardı olan 1080p/24 ile 120Hz uyumlu yeni nesil modern televizyonlara destek verebilen Belkin Flywire, kullanıcılara HDTV'lerina bağlayacakları tüm AV kablolarından kurtulma imkanı tanıyor. Bilindiği üzere kablolama kullanıcılara büyük ekran televizyonları için zaman zaman kurulum yeri tericinde çeşitli sınırlamalarda getirirken Belkin, Flywire ürünü ile bu durumun da önüne geçmeyi hedefliyor.

Belkin Flywire ile HD videolara kablosuz özgürlük
Belkin Flywire ile HD videolara kablosuz özgürlük

Belkin Flywire'ın alıcısı ve kumandası

Flywire'ın temel özelliklerine baktığımız zaman HDTV'leri kablo derdinden kurtarak kullanıcılara televizyonlarını diledikleri yere kurabilme fırsatı sunan ürün 480p, 720p, 1080i, ve 1080p/24 desteği sunmakta. Farklı cihaz ve donanımlar için HDMI da dahil olmak üzere çok sayıda giriş/çıkış alternatifi sunan ve HDCP uyumluluğu olan cihaz, kızıl ötesi kumandasıyla kullanıcılara oturdukları yerden ürünü kontrol edebilme fırsatı da sunuyor. Tasarımıyla da dikkat çekmeyi hedefleyen Flywire'ın özellikleri bunlar ile de sınırlı değil elbette.

Üretici firma Belkin tarafından açıklanan bilgilere göre 1080p videolar kablosuz olarak 5GHz bandından yollandığı için herhangi bir veri kaybının olması yada HDTV ve oyun konsolu arasında Flywire üzerinden kablosuz iletişim kuran oyuncular için gecikme yaşanmasının söz konusu olmadığı belirtiliyor. Ürünün giriş çıkış konnektörlerine baktığımızda ise giriş olarak 3x HDMI, 2x Component + L/R ses, 1x kompozit veya 1x S-video + L/R ses (RCA) olduğunu, çıkış olaraksa 1x HDMI olduğunu görmekteyiz.

Belkin Flywire ile HD videolara kablosuz özgürlük

Belkin Flywire sayesinde HDTV'niz ile birlikte kullandığınız cihazlarınız evin en kullanışsız köşesinde bir araya getirebilir, bu sayede kablo ve görüntü kirliliğinin de önüne geçebilirsiniz.

Belirttiğimiz üzere ses ve görüntü akarımı için 5GHz bandını kullanan Belkin Flywire, sahip olduğu kızıl ötesi kumandanın yanı sıra pazarda satılmakta olan diğer evrensel kumandalar ile de uyumlu olarak çalışabiliyor. 6 farklı AV kaynağına destek verebilen ve kumandası ile kaynaklar arası geçişin kolay ve hızlı bir şekilde yapılabilmesine olanak tanıyan ürün ile Belkin geçtiğimiz yıl içerisinde benzer bir çözümünü pazara sunan Philips'e de rakip olacak gibi görünüyor.

Belkin Flywire ile HD videolara kablosuz özgürlük

Flywire sayesinde televizyonunuzu bahçenizde, hatta barbekü başında kullanabilmeniz mümkün.

Kutu içeriğine 3x HDMI kablosunun da eklendiği Flywire'ın alıcısını duvara monte edebilmek te mümkün. Ekim ayında kullanıma sunulması beklenen ürünün iki farklı versiyonu olacak. Yurt dışında yaklaşık 1000$'a satılacak olan FlyWire AV69003 modeli çoklu oda kontrolü için IR backchannel desteğiyle gelirken, yine yurt dışında yaklaşık 700$'a satılacak olan FlyWire R1 AV69000 modeli ise IR backchannel desteği olmadan, tek oda kullanımına yönelik olarak pazara sunulacak. Televizyonu ve diğer cihazları arasında kablosuz iletişim kurmak isteyenler için Belkin Flywire dikkat çekici olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim