Anlık Bildirim

CoolIT FreeZone ( Peltierli su soğutma)

Havaların anormal derecede sıcak olduğu bu zamanlar da bilgisayarlarımızın da sıcaklıkları anormal derecede arttı. Çoğu kullanıcılar soğutma sistemlerini değiştirdi ya da bilgisayarlarına yaptıkları hız aşırtmayı geri alarak sistem sıcaklıklarını azaltmaya çalışıyor. Durum bu şekilde olunca firmalar birbirinin ardına yeni soğutma ürünlerini gün yüzüne çıkarıp kullanıcılara sunuyorlar. Bunlardan biride CoolIT FreeZone isimli CPU soğutucu.

CoolIT FreeZone compact bir su soğutma olarak görünebilir ama yakından incelemeye başladığımızda bu şekilde olmadığı anlaşılıyor. Normal su soğutmalar da ısınan suyu soğutmak için radyatörler kullanılırken CoolIT FreeZone'da ısınan suyu peltier soğutuyor. Bu şekilde suyun sıcaklığı çok daha kısa süre sayesinde çok daha aşağı derecelere inebiliyor.

CoolIT FreeZone kısaca pompa, peltier, CPU Blok, Peltieri soğutması için 92MM fan ve peltiere gerekli elektriği sağlıyacak devre kartından oluşuyor. (Ek kablo,vida ,vs. şeylerde var.) Blok bakır değil ama işini gayet güzel yaptığı test sonuçlarından görünüyor. Blok İntel için Socket 478, LGA 775 ve AMD için 754,939,940 ve AM2 için uyumlu.

CoolIT FreeZone ( Peltierli su soğutma)

CoolIT FreeZone ortalama bir Midi-Tower kasanın içine rahatça sığacak şekilde üretilmiş. "Kasa içi su soğutma için Tower kasa gerekiyor" devrini kapatabilir.

Test sistemi olarak Nvidia'nın nForce 680i yonga setli referans anakartı ve Intel Core 2 Duo 6600 kullanılıyor. E6600@ 3825 MHz için Vcore 1.65 olarak ayarlanmış.

E6600'ü default hızında 12 derece çekirdek sıcaklıkları ile çalıştırabiliyor. Bu gerçekten muhteşem bir değer. İşlemciyi 3825 MHz'ye hız aşırtıldığında ise 25 derece olan çekirdek sıcaklıkları tam yük altında 47 dereceyi buluyorlar. Bu değerler standart bir su soğutmadan çok daha iyi. Bu değerlerde pay sahibi olan CPU blok'unun yüzeyinin iyi olduğunuda unutmamak lazım.

Sonuç olarak CoolIT FreeZone'nun sunduğu değerler gerçekten çok güzel. Peltier'i soğutan 92MMlik fan 7000RPM'lik hıza ulaşarak max 75CFM hava üfleyebiliyor. Yalnız bu değerde 53DBa'lik sesi kulaklarımızı rahatsız edicek düzeyde. İsteyen kullanıcılar fanı değiştirebilirler. Yurt dışı fiyatı olarak 399.99$ olan CoolIT FreeZone normal ev kullanıcılarından çok extreme kullanıcılara göre tasarlanmış.

Ek :(11.08.2007)Ürünün haber girildiğinde 399$ civarında olan satış fiyatı, kısa bir süre sonra 147$ ile 195$ arasına gerilemiştir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim