Anlık Bildirim

CSIRO, Nvidia Tesla çözümlerini kullandığı süperbilgisayarını detaylandırdı

""

CSIRO, Nvidia Tesla çözümlerini kullandığı süperbilgisayarını detaylandırdı

Süperbilgisayar pazarında yüksek hesaplama yeteneğine sahip grafik işlemcilerin kullanım yaygınlığını arttırmak isteyen Nvidia, Fermi kod adını taşıyan yeni nesil GPU mimarisinin öncelikli hedeflerinden birisinin de süperbilgisayarlar olduğunu açıklamıştı. Hatırlanacağı üzere ekonomi yayımcısı Bloomberg'in, sunucu sistemlerini Nvidia tabanlı çözümlere adapta ederek yüksek veri yoğunluğuna sahip finansal analizlerde ciddi performans artışı ve yüksek enerji verimliliğini elde ettiğini daha önceki habalerimizde sizlerle paylaşmıştık.

Bloomberg'den sonra Avustralya Ulusal Bilim ve Araştırma Organizasonu (CSIRO), 128 adet Intel Xeon işlemciye (Xeon E5462 2.8GHz) sahip olan süperbilgisayarında, Nvidia tabanlı çözümlerle yer vererek Hitachi tarafından sağlanan 80TB'lık depolama ünitesine bağlı 64 adet Tesla grafik kartı (Tesla S1070) kullandığını açıkladı. Bilimsel dataların işlenmesinde 10-100 kata varan daha iyi performans sunduğu için Tesla tabanlı Nvidia grafik kartlarını kullandığı belirtilen organizasyonun süper bilgisayarı, 256 TeraFLOP'tan daha fazla işlem gücü sunarken, Tesla serisi profesyonel grafik kartlarıyla sistemin performansında iki kata varan artış elde edildiği bildiriliyor.

Fermi tabanlı yeni nesil Tesla C20 serisini SC09 etkinliğinde tanıtan Nvidia, daha fazla sayıda süperbilgisayarın Tesla serisi profesyonel grafik çözümlerini kullanacağını tahmin ediyor.

CSIRO, Nvidia Tesla çözümlerini kullandığı süperbilgisayarını detaylandırdı

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim