Anlık Bildirim

CyberLink'in PowerDirector yazılımına CUDA desteği geliyor

CyberLink'in PowerDirector yazılımına CUDA desteği geliyor

Grafik endüstrisinin lider isimlerinden Nvidia yeni nesil grafik işlemci mimarilerine ek olarak teknoloji yatırımlarına da devam ediyor. Son dönemde özellikle CUDA ve PhysX teknolojilerine yoğunlaşan Nvidia, hazırladığı grafik işlem birimlerinin yüksek hesap yeteneğini farklı alan ve amaçlar için de kullanmayı hedefliyor. Firma bir yandan yeni sürücüler ile PhysX teknolojisini geliştirip daha yüksek görsel deneyim sunak üzere çalışmalarına devam ederken öte taraftan CUDA ile gpu'ların paralel işlem yeteğini günümüz uygulamalarında değerlendirmeyi amaçlıyor.

CUDA programlama diliyle hazırlanan veya destek veren uygulamarda farklı işlemler gpu üzerinden gerçekleştirilerek çok daha hızlı bir şekilde sonuca ulaşılması mümkün kılınabiliyor. Hatırlanacağı üzere Nvidia, geçtiğimiz aylarda Badaboom isimli yeni bir video-düzenleme yazılımını tanıtmıştı. CUDA programlama diliyle hazırlanan uygulama, cpu tabanlı klasik video uygulamalarına göre videoların düzenlenmesinde gpu üzerinden hızlandırma yaparak ciddi vakit kazanımı sağlayabiliyordu.

Konu video uygulamaları olduğunda akıllara gelen ilk isimlerden biri kuşkusuz CyberLink. PowerDVD yazılımı ile ünlenen firmanın video-düzenleme uygulaması PowerDirector için yeni bir güncelleme yolda. Nvidia ile yapılan işbirliği sonucunda hazırlanan güncelleme ile Cyberlink, PowerDirector yazılımına CUDA desteği kazandırmaya hazırlanıyor. Yapılan açıklamalara bakılırsa, GeForce 8,9,GTX serisi ekran kartı sahipleri yeni güncelleme sonrasında PowerDirector uygulaması üzerinden HD videoların düzenlenmesi için gpu tabanlı donanımsal hızlandırma da yapabilecekler

Gaussian radial blur ve pen ink gibi gelişmiş görsel efektlerin videolara eklenebilmesi ve videoların düzenlenmesi noktasında hatırı sayılır kazanımlar sağlaması beklenen yeni güncellemenin son çeyrekte kullanıma sunulması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim