Anlık Bildirim

DFI'ın AMD Phenom sürprizi: 790FX yonga setli LanParty UT790FX-M2R

AMD işlemciler ve overclock dendiğinde zincirin tamamlayacı halkası olacak anakart konusunda pek çok kişinin aklına gelecek ilk üretici muhtemelen DFI olacaktır. Zira DFI'ın AMD işlemciler için hazırladığı nForce 4 yonga setli LanParty serisi anakartlar muazzam overclock (hız aşırtma) yetenekleri, son derece stabil olmaları ve zengin özellikleri ile bir anda AMD kullanıcılarının rüyalarını süsleyen anakart halini almıştı. Firma nForce 4 tabanlı LanParty serisinden sonra adeta derin bir sessizlik içerisine girdi. DFI'ın hazırladığı LanParty serisinin yeni nesil temsilcileri de overclock konusunda ciddi başarılar elde etmiş olsalar da nForce 4 tabanlı LanParty serisi hem DFI için hemde kullanıcılar için ayrı bir yer taşımakta ve DFI'ın bugünlere gelmesinde belkide en önemli pay bu anakartlara ait. Eski başarısını yeniden elde etmek isteyen DFI, AMD'nin yeni nesil Phenom işlemcilerine yönelik olarak yine AMD'nin en yeni yonga seti olan790FX (RD790) temelli yeni anakartlar hazırlamakta ki işte ilki; LP UT 790FX-M2R.

AMD'nin yeni nesil Phenom işlemcileri Kasım ayının sonuna doğru anons edilmeye başlanacak. Soket AM2+ formunda olacak ilk işlemciler FX serisi dahilinde çıkacak. 65nm üretim teknolojisine sahip olan AMD'nin yeni nesil Phenom işlemcileri ayrıca doğal 4 çekirdekli yapıya, 2MB seviye 2 ve 2MB da paylaşımlı seviye 3 belleğe sahip olacaklar. HyperTransport 3.0 desteğine de sahip olacak işlemciler ayrıca 1066MHz'e kadar destek sunabilen dahili bellek kontrolcüsüne de sahip olacaklar. AMD, yeni nesil işlemcileri için yine yeni nesil yonga setleri de hazırlamakta. Firmanın bu konudaki en iddialı ürünü ise eski adı ile RD790 yeni adıyla 790FX olan ve 19 Kasım'da resmen anons edilecek çipset olacak. Phenom serisi işlemcilere yönelik olarak hazırlanan 790FX yonga seti özellikle PCIe 2.0, HT 3.0 ve Quad-Crossfire destekleri ile öne çıkacak. Tabi 790FX yonga setinin sadece 8 watt olduğu ifade edilen güç tüketim değeri de bu alanda son derece iddialı.

DFI'ın en yeni Lan Party modeli olacak olan 790FX-M2R'de 790FX yonga setini esas alacak. Katı kapasitör zengini olan anakart adeta DFI ile anılmaya başlanan sarı ve yeşil renk kombibnasyonuna da sahip. Isı iletim temelli pasif soğutma sistemine sahip olan anakart, DFI'ın yeni nesil LanParty çözümlerinde kullanmaya başladığı soğutma ünitesini kullanıyor. Anakartın kuşkusuz ilk dikkat çeken noktası sahip olduğu 3 adet PCIe X16 slotu. Bilindiği gibi AMD, 790FX yonga seti ile birlikte Quad-Crossfire yani 4 adet ekran kartının aynı anda kullanuılabilmesini sağlayan yeni teknolojisini de kullanıma sunacak. Tabi 4 adet ekran kartını kullanabilmek için anakart üzerinde de 4 adet PCIe X16 slotu olması gerekmekte. Şimdiye kadar bilgileri elimize ulaşan 790FX yonga seti temelli pek çok anakart üzerinde 4 adet PCIe X16 slotu yer alırken DFI tüm bunların aksine 790FX-M2R modeli üzerinde 3 adet PCIe X16 slotu kullanmayı tercih etmiş.

AMD'nin soket AM2+ formundaki yeni nesil tüm işlemciler ile uyumlu olan anakart ayrıca geriye dönük olarak AMD'nin an itibariyle satılmakta olan soket AM2 formundaki mevcut işlemcileri için de destek sunabilmekte. Güney köprüsü olarak SB600 yonga setinin kullanıldığı DFI'ın yeni güzeli 4 adet DIMM slotu üzerinden 8GB'a kadar 1066MHz DDR-2 bellek desteği de sunabilmekte. Az önce de bahsettiğimiz gibi anakart üzerinde 3 adet PCIe X16 slotu yer alıyor ve ancak 3 yollu Crossfire gerçekleştirilebiliyor. Anakartın ekstra özelliklerine baktığımızda ise 2 adet gigabit ethernet ve 8 kanal yüksek tanımlı Bernstein ses desteği başta olmak üzere 6 adet SATA-II konnektörü (RAID 0, 1 ve 5), PATA desteği ve yine çok sayıda USB çıkışı da yer almakta. Slotları her zaman olduğu gibi UV duyarlı tasarlanan DFI 790FX-M2R'nin birde 790FX-M2RV kod adlı alt varyasyonu olacak. Bu modelin en büyük farkı ise aynı rakip MSI'ın X38 çözümlerinde olduğu gibi VoIP kart ile gelecek. DFI'ın 790FX yonga setli anakartlarının Kasım ayında çıkması beklenirken fiyat konusunda henüz çok net bir bilgi bulunmuyor. Detaylar geldikçe bildirmeye devam edeceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim