Anlık Bildirim

DFI'ın X58 yonga setli LanParty UT serisi yeni anakartı göründü

Yonga seti arenasındaki X58 hareketliliği devam ediyor. Hemen her yeni gün bir diğer anakart üreticisinin yeni modelini gün ışığına çıkardığı sektörde akımın yeni temsilcisi DFI oldu. Hız aşırtma ve yüksek performans söz konusu olduğunda akıllara gelen ilk isimlerden birisi diyebileceğimiz DFI'ın LanParty UT çatısı altında kullanıma sunacağı X58 yonga setli yeni anakartı göründü. Tasarım özellikleri ve genel görünümü itibariyle LanParty UT serisinin karakteristik özelliklerine sahip olan anakart ile firma iddialı olmayı hedefliyor.

DFI'ın yeni modeli Intel'in önümüzdeki günlerde lanse edeceği LGA1366 formundaki yeni nesil Core i7 işlemcileriyle kullanılabilecek. 6 adet DIMM slotu üzerinden yüksek hızda DDR3 bellek desteği sunacağı ifade edilen yeni anakart 8 fazlı güç tasarımına sahip. Renkli komponentleri ve katı kapasitörleriyle dikkat çeken anakart üzerinde üç adet PCIe x16, 1x PCIe x4 ve ik iadet PCI slotu bulunuyor. Kullanılacak soğutucu hakkında şimdilik net bir bilginin bulunmadığı LanParty X58, hem Crossfire X hem de SLI desteği ile sunacak gibi görünüyor.

Güney köprüsü olarak Intel'in ICH10R yongasını kullanan anakart farklı RAID konfigürasyonlarını destekleyen 8x SATA-II konnektörü ile gelecek gibi görünüyor. Ses noktasında, serinin daha önce kullanıma sunulan diğer bazı modellerinde olduğu gibi harici bir ses kartı ile gelmesi ihtimaller dahilinde olan anakart IDE portuna da sahip. Çift gigabit ethernet özelliği ile donatılan DFI'ın X58 yonga setli yeni anakartı profesyonel kullanıcılar için gelişirilmiş BIOS, Debug LED ve güç/reset butonu gibi detaylar ile gelecek.

Önümüzdeki ayın sonuna doğru kullanıma sunulması beklenen X58 LANParty UT'nin yurt dışı satış fiyatı 300$ seviyesinin üzerinde olacak.

Editörün Notu: DFI'ın baş tasarım mühendisi Jarry Chang, Core i7 serisi işlemciler için tartışılan bellek gerilim konusuna da yeni bir boyut kazandırdı. Bay Chang, 1.8v ve 1.9v geriliminde çalışmalar yaptıklarını ve işlemcilerini zarar görmedeğini ayrıca X58 yonga setli yeni anakartta bellek gerilimiyle ilgili herhangi bir sınırlama yapmadıklarını belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim