Anlık Bildirim

DH Özel: Gigabyte GeForce 8800GT ve Detayları

Donanım haber olarak özel haberler vermeye ve ülkemiz kadar dünyaya da haber servis etmeye devam ediyoruz. Asus'un 790FX ve 770 yonga setli yeni nesil anakartları, Gigabyte'ın 790FX-DQ6 modelinin detayları, MSI'ın GeForce 8800GT modeli, Asus'un P35 yonga setli en yeni anakartı olan P5K Pro ve GeForce 8800GT modelinden sonra verdiğimiz Gigabyte'ın X48 yonga setli anakartlarına ek olarak yine Gigabyte'ın GeForce 8800GT modeline resmi görsel ve bilgiler ışığında bakıyoruz. Asus ve MSI'dan sonra Gigabyte'ın da GeForce 8800GT modeline yakından bakarak resmi lansman tarihi olan 29 Ekim öncesinde üretici firmaların 8800GT temelli ekran kartlarını arka arkaya sizlere tanıtıyoruz.

Asus ve MSI'ın GeForce 8800GT modellerine yönelik yaptığımız dünya çapındaki haberler Nvidia'nın üretici firmalara yaptığı baskı ve NDA hatırlatması sonucunda yayından kaldırmak zorunda kalmıştık. Ama bu konudaki gayret ve heyecanımız tabi ki bitmek tükenmek bilmiyor. Bu seferde Gigabyte'ın GeForce 8800GT modeli ile karşınızdayız. Üretici firmaların hazırladığı GeForce 8800GT temelli ilk ekran kartlarının hepsi Nvidia'nın referans tasarımına sahip. Hatta Nvidia'nın Foxconn ve Flextronics firmalarına ilk etapta 50,000 adet kart ürettirdiği de ifade edilmekte. Üretici firmaların piyasaya süreceği ilk modeller Nvidia'nın hazırladığı referans tasarım olunca doğal olarak kutu tasarımları ve içerikleri ile soğutma çıkartmaları haricinde kartlar hem görünüm hemde teknik özellik noktasında birbirlerinin aynısı durumundalar.

Lider donanım üreticilerinden Gigabyte'ın hazırladığı GeForce 8800GT modeli üzerinde firma herhangi bir çıkartma kullanımayı tercih etmemiş. Neverwinter Nights 2 oyunu ile gelen ekran kartı Nvidia'nın 65nm üretim teknolojisine sahip G92 gpu'sunu esas alıyor. 256-bit bellek veri yoluna sahip olan ekran kartı ayrıca PCIe 2.0 spesifikasyonunu da desteklemekte. 112 adet genel işlem birimine (stream işlemcisi)sahip olan ekran kartının gpu hızı 600MHz, shader üniteleri 1500MHz ve bellek saat hızı ise 900MHz (efektif: 1800MHz) belirlenmiş durumda. 512MB GDDR3 bellek ile gelen Gigabyte GeForce 8800GT ikinci bir ekran kartını daha sistemine dahil etmek isteyen kullanıcılar için SLI desteğine de sahip.

Gigabyte'ın GeForce 8800GT modeli 29 Ekim'de Nvidia'nın yapacağı resmi lansmanı takiben ülkemiz pazarına da giriş yapacak ilk modellerden biri olacak. Ülkemiz satış fiyatı konusunda şu an için net bir bilgi olmamakla birlikte 512MB GDDR3 bellekli GeForce 8800GT'lerin Nvidia tarafından belirlenen yurt dışı satış fiyatının 249$ olacağını da belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim