Anlık Bildirim

DirectX 10.1 destekli yeni oyunlar yolda

DirectX 10.1 destekli yeni oyunlar yolda

Windows Vista Hizmet Paketi 1 ile devreye giren DirectX 10.1 API'sine şu an için sadece ATi ve S3 destek vermekte. Giriş seviyesinde Chrome 400 serisi ile var olan S3'ü bir kenara bırakırsak, en güncel DirectX API'sinin sektörde ATi tarafından temsil edildiğini söylemek mümkün. Her ne kadar Nvidia'nın bakışı farklı olsa da AMD-ATi, DirectX 10.1'in oyun programcılarına ve uygulama geliştiricilerine ciddi kolaylıklar sağladığını sık sık dile getirmekte.

Gelen yeni bilgilere göre yıl sonuna kadar DirectX 10.1 destekli yeni oyunların duyurulması bekleniyor. Hiç şüphesiz bunların en önemlisi Far Cry 2 olacak. Önümüzdeki günlerde önce Kuzey Amerika daha sonrasındaysa Avrupa'da oyuncular ile buluşacak Far Cry 2, yüksek satış rakamlarına ulaşması bekleniyor. Donanım cephesinde ise AMD-ATi, destek veren pek çok modeliyle yeni gelecek oyunları beklemekte.

Bilindiği üzere AMD-ATi'nin Radeon HD 3000 serisi, Radeon HD 4000 serisinin lanse edilen ve edilecek tüm modelleri DirectX 10.1 desteği sunmakta. R600'den RV67O GPU'sunda ATi'nin gerçekleştirdiği değişiklikleri Nvidia, GT200'den GT206'ya geçişte yapar mı bilinmez ama şu anki bilgiler Nvidia'nın DX 10.1'i geçerek DirectX 11'e yoğunlaşacağını işaret ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim