Anlık Bildirim

Dokunmatik ekran telefonlarda yenilikçi tasarımlar ; P368 ve Hv-KH1000

Dokunmatik ekrana sahip telefonlar, karmaşık fonksiyonların, oldukça hızlı ve kolay kullanımına izin vermeleri ile rakipsizler. Dokunmatik ekranlı cihazlarda ekranda bulunan bütün butonlar ve kaydırma çubuklarına tek tıklama ile ulaşmak mümkün. Fakat bütün kullanım kolaylıklarına ve çekici görüntülerine rağmen dokunmatik ekranlı telefonlar oldukça büyük oluyorlar ve çoğunu tek elle kullanmak imkansız. Bu handikaplar dokunmatik ekranlı telefonların piyasaya tamamen hakim olamamalarının en büyük nedenlerinden.

X-Pro tarafından sadece Çin telefon pazarı için üretilen P368, tasarımı ile dokunmatik ekranlı telefonlarda bir devrim yaratabilir. İstiridye kapak tasarımındaki telefon Palm OS 5.4 işletim sistemi içeriyor. Telefonu çekici kılan küçük boyutları ve tuş / ekran yerleşminden geliyor. İlk bakıldığında normal renkli ekran telefonlardan farksız duran P368'in 260.000 renk destekli 176x220 piksel çözünürlüğe sahip olan 2'' boyutlarındaki iç ekranı dokunmatik.

95.5 x 46.8 x 25.5 mm boyutlarında olan telefon 109 gram ağırlığa sahip. P368'de pil olarak şarj edilebilir Li-Polymer 800mAh pil kullanılıyor. Telefonun tuş takımına sahip olması sayesinde telefon numarası çevirme, rehberde gezinme gibi işler için tek el kullanılabiliyor ve dokunmatik ekrana ihtiyaç kalmıyor. Palm OS 5.4 işletim sisteminin sağladığı e-posta, randevu düzenleme, ofis dökümanlarını açabilme gibi fonksiyonlar kullanılırken dokunmatik ekran sayesinde işlerinizi hızlı bir şekilde gerçekleştirmeniz mümkün.

P368, dokunmatik iç ekranı haricinde birde 96x96 piksel çözünürlüğünde 65.000 renk derinliğine sahip bir dış ekrana sahip, 1.3 mega piksel çözünürlükte dijital kamerası bulunan telefonda TransFlash hafıza kartları ile bellek arttırımınada izin verilmiş. OMAP ARM 9 işlemci kullanan P368'de 32MB SD RAM, 64MB Flash bellek bulunmakta. Dijital kamerası ile video kaydetme yeteneğide bulunan telefon ile MPEG4, 3GPP dosyalarının izlenmesi ve MP3 dosyalarının dinlenmesi mümkün. Telefon her ne kadar sadece Çin telefon pazarına yönelik üretilmiş olsada, getirdiği yenilikçi tasarımla önem arz ediyor. Küçük sayılabilecek boyutlarına dokunmatik ekran ve PALM OS 5.4 işletim sistemini sığdıran telefonda ayrıca tuş takımınında bulunması kullanım açısından P368'i rakiplerine göre üstün kılmakta.

Eğer size Palm OS çekici gelmiyorsa, Haiti tarafından sadece Kore pazarına yönelik üretilen ve Windows CE.net işletim sistemi kullanan Hv-KH1000 ilginizi çekebilir. Yine P368'e benzer tasarıma sahip istiridye kapak telefon, 2.4'' boyutlarında 260.000 renk derinliği bulunan 240x320 piksel QVGA dokunmatik ekrana ve tuş takımına sahip. Hv-KH1000'de 512MB dahili bellek bulunmakta. Eğer 512MB bellek yetersiz gelirse 2GB'a kadar SD kart takarak kapasiteyi arttırmanız mümkün.

2 mega piksel çözünürlükte dijital kameraya, MP3 ve MPEG4 gibi medya dosyalarını çalma yeteneğine sahip telefona, işletim sistemi sayesinde bir çok program yükleyerek özelliklerini arttırmak mümkün. P368 ve Hv-KH1000 tasarımları ve içerdikleri özellikler ile göz kamaştırıyorlar, fakat bu güzel telefonların sadece belli pazarlar için üretiliyor olmaları üzücü. Belki üretici firmalar yeterli üretim ve pazarlama kapasitelerine sahip olmadıkları için bu güzel tasarımlara ve özelliklere sahip olan telefonları kullanamayacağız fakat kim bilir belki Motorola, Samsung veya Nokia gibi üreticilerden benzer tasarımlara sahip telefon modelleri duyuruları görebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim