Anlık Bildirim

Dual (Çift) Palomino Detayları

Şok eden gelişmeler diyebilirim. AMD server/workstation pazarına çok iddalı bir ürün sunmak üzere. Meşhur Athlon performansı beraber çalışacak iki Athlon'la daha da artacak. BU iki işlemciyi veriyolu olarak besleyebilmek için ise ilginç yöntemler içeren sistemler getirlecek. Bunlardan biri her işlemcinin kendi veriyolu olacak. Böylece birbirlerini rahatsız etmeyecekler.

Esas haber burda işlemciler SSE+ komutlarının hepsini destekleyecekler. Buna SSE 1 ve 2 dahil. Hatta 3D-Now!+'da dahil. Bu durumda AMD ilk defa Intel'in komut setini kullanacak ama kendi komut setinide kullanacak tabii ikisi aynı anda çalışmayacak fakat progracılar ikisinden birini seçebilecek. Raporlara göre Photoshop 5.5 ve 6.0 ışıklandırma efektlerinde %80 artış var. 3D StudioMax'da ise %34'lük bir artış olmuş. Buda SSE+ için işlemcilerin desteğinin çok iyi olduğunu gösterir. Dolayısıyla Intel'in bütün çabaları AMD'nin de işine yaramış oldu. Çünkü demin bahsedilen iki yazılım SSE için özel olarak optimize edilmişti.

İşlemciler tanıtıldığında 1.8 Ghz hızlarına kadar olacak. Daha düşük 1200 Mhz ve 1400 Mhz hızlarındada çalışacaklar. Bu sayede Intel'in daha önceden performanstan vermeden hızın arttırılamıyacağı düşüncesi çöktü. Ayrıca daha önce belirtildiği gibi 450 watt'lık Güç Kaynağı değil 460 Watt'lık güç kaynağı kullanılacak. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim