Anlık Bildirim

Elsa nX-Station ile bir makinayı altı kişi aynı anda kullanın

Hızlı Iinternetin hayatımıza girmesiyle her halde yaşanılan en büyük sorun tek bilgisayarın aile için yeterli gelmemesi oldu. Aile bireyleri e-postalarını kontrol etmek, ilgilendikleri sitelere girmek ve ya ofis programlarından yararlanmak gibi bireysel işleri evdeki makina yetersizliği yüzünden sıra ile yapmak zorunda kalıyorlar. Tek makinadan bir çok kullanıcının aynı anda faydalanabilmesi için günümüzde bazı teknolojiler mevcut mesela Jetway'in geliştirdiği MagicTwin teknolojisi sayesinde Jetway tarafından üretilen SFF Barebone sistemler iki kişi tarafından aynı anda kullanılabilmekte fakat sistemin bazı eksik yönleri var MagicTwin sistemlerde kişiler birbirine yakın oturmak zorundalar ve sistem sadece iki kişiye kadar izin vermekte.

Sizlere daha önce haberini yaptığımız henüz proje aşamasında olan Ndiyo'da kullanıcılara tek makinayı en ideal şekilde ağ üzerinden paylaşma olanağı sunuluyor fakat bu sistem özelleştirilmiş bir Linux sürümü kullanmakta her ne kadar bir çok web erişim ve ofis aracını bünyesinde bulundursada işletim sistemi belli bir süreden sonra kullnıcıların isteklerine cevap vermeyebilir ve Ndiyo henüz proje aşamasında bitmiş bir ürün değil.

ELSA, Ndiyo'nun ağ üzerinden çok kullanıcılı kullanım olanaklarını Windows XP Home ve Windows XP Professional işletim sistemi üzerinden sağlayan yeni ürünü nX-Station'ı geçtiğimiz günlerde piyasaya sürdü. Artık kullanıcılar uygun bir fiyatla alabilecekleri nX-Station'a monitör, klavye ve mouse ekleyerek ana makina üzerindeki programları payalaşbilecekler.

İstemci cihaz üzerinde ses çıkışı, monitör çıkışı ve klavye mouse girişleri bulunmakta ayrıca birde ağ ile bağlantısını sağlayacak RJ45 girşi bulunmakta. nX-Station, üzerinde ram, ekran kartı ve benzeri PC bileşenleri bulunmamakta sistem bütün gereksinimi ana makina üzerinden sağlıyor ve sadece kullanıcıya işlenmiş olan bilgiyi gösterme işini üstleniyor. Cihaz 1280x1024 çözünürlük 16bit renk derinliğine kadar monitör çıkışını desteklemekte.

Bir ana makinaya beş (5) adete kadar nX-Station bağlamak mümkün fakat şunuda belirtmek lazım 3D uygulamalar veya multimedya ağırlıklı çalışmalar yapmak bu sistemle mümkün değil. nX-Station e-posta kontrolü, internette gezmek veya ofis işleri gibi basit programları paylaşmanızı sağlamakta. Bütün nX-Station lar ana makinadan yararlandıkları ve sistem kaynağı tükettikleri için eğer beş (5) adet nX-Station tek makinaya bağlanmak isteniyorsa 1GB belleğe sahip P4 3.2GHz işlemcili bir ana makinaya sahip olmanız öneriliyor.

Elsa nX-Station ile bir makinayı altı kişi aynı anda kullanın

Şirketler ve Internet cafelerde ise nX-Station çok daha fazla önem taşımakta zira beş (5) kullanıcıya da ayrı lisans parası ödemek yerine firma ana makina üzerinden kişilere uygulama paylaştırmaya yarayan bu cihaz sayesinde tek lisansdan ana makina dahil altı (6) şirket çalışanının aynı anda yararlanmasını sağlayabilir. Bu sayede hem kişi başına bilgisayar maliyetinden hemde yüklü yazılım lisans ücretlerinden kurtulmuş olurlar.

nX-Station şu an Japonya'da 230$ gibi bir ücretle satışa çıkarılmış durumda. Uygun fiyatı, ek PC ve lisans maliyetlerinden tasarruf sağlaması nX-Station'ı gerçekten ilgi çekici ve alınmaya değer kılmakta.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim