Anlık Bildirim

Evrensel Kumandalar gelişyor ; Openpeak'in yeni Wi-Fi destekli evrensel kumandaları

Evrensel kumandalar artık oturma odalarımızda ki olmazsa olmaz elektronik ürünler arasında yerlerini aldılar. Televizyon, uydu alıcısı, DVD oynatıcı, ses sistemi gibi cihazları tek noktadan kontrol etmenizi sağlayan evrensel kumandalar, Openpeak'in geliştirdiği alt yapı ile yakında bilgisayarınız içersindeki içeriği dahi kontrol etme yeteneklerine kavuşacaklar.

Uzaktan kontrol ve akıllı ev otomasyonları üzerine çalışan bir firma olan Openpeak, lisansladığı ve 3. parti firmalara satmaya hazırlandığı yeni yazılım ve donanım seti ile evrensel kumandaları geleceğe taşımaya kararlı. Philips'inde yakından ilgilendiği teknoloji ile tek kumandadan evinizin alarm sisteminden, bilgisayarınızdaki çoklu ortam içeriğine kadar (UPNP destekli Wi-Fi çoklu ortam oynatıcılar üstünden) her şeyi kontrol etmeniz mümkün olacak. Aşağıdaki resimde firmanın bu teknolojiyi taşıyan kumandaların tasarımları ile ilgili çalışmaları görülmekte.

Philips'in RC9800i kod adını verdiği yeni kumandası Openpeak'in yeni evrensel kumanda teknolojisini taşıyan ilk ürün. 3.5" büyüklüğünde 65 bin renk QVGA (320x240) dokunmatik bir ekrana sahip olan ürün 32MB RAM ve 32MB Flash hafıza ile gelmekte. IR (kızıl ötesi) ve Wi-Fi 802.11b/g üzerinden kablosuz bağlantı yeteneklerine sahip olan kumanda, yazılım güncellemeleri ve benzeri işler için USB portundan bilgisayara bağlanabiliyor.

Evrensel Kumandalar gelişyor ; Openpeak'in yeni Wi-Fi destekli evrensel kumandaları

RC9800i, Wi-Fi üzerinden UPNP destekli ağ çoklu ortam oynatıcılarına bağlanarak bu cihazlarıda kontrol edebilmekte. Böylece bilgisayarınız içindeki içeriğe ulaşarak oturma odanızda bu içeriğin keyfini sürmeniz yine aynı kumanda ile mümkün oluyor. Ürünün içerisinde 600 markanın çeşitli ürünlerine ayit uzaktan kumanda kodları gelmekte ve istenirse İnternet üzerinden güncelleme yapmakta mümkün. RC9800i, 24 saat boyunca sürekli tekrar şarja gerek kalmaksızın çalışabiliyor ardından şarj istasyonuna takılarak şarj edilebiliyor. Openpeak'in teknolojisini kullanan ilk ürün olan RC9800i'nin yurtdışı satış fiyatı 550$ civarında.

Etrafımızda uzaktan kontrol edebileceğimiz ürünler her geçen gün artmakta. Bu gün çevremize baktığımızda klimalardan, bulunduğu ortama koku yayan ufak ürünlere kadar bir çok cihazda uzaktan kumanda bulunmakta. Openpeak'in evrensel kumanda teknolojisinde kumandalar kızıl ötesi ile kontrol edilen cihazların, kumanda frekanslarını öğrenebiliyorlar buna Philips'in RC9800i kod adlı ürünüde dahil. Böylece oldukça gelişmiş ve kullanımı kolay bir kumanda ile evinizdeki bütün cihazları yönetmeniz mümkün oluyor.

Openpeak'in evrensel kumandalarının Wi-Fi kablosuz erişim teknolojisini desteklemeleri, kumanda ile tümleşik olarak VOIP telefon özelliği bulunan cihazların bile olabileceği anlamını taşıyor. Firma bununla ilgili ön çalışmaları bitirmiş durumda (en üstteki resimde tuş takımı bulunan ürünler). Tek ürün ile oturduğunuz yerden ev alarmınız ve bilgisayarınız dahil bütün cihazları kontrol edip üstüne birde telefon görüşmelerinizi yapabilmek kulağa hoş geliyor. Teknolojinin ilk olarak CES 2005 de sergilendiğini ve Philips'in evrensel kumandasının bu sene içinde satışa sunulmuş olduğunu düşünürsek yeni ve daha gelişmiş ürünler için fazla beklememiz gerektiğini sanmıyorum.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim