Anlık Bildirim

Fermi tabanlı yeni nesil GeForce ailesi Nisan ayına mı sarkıyor ?

Nvidia, Fermi tabanlı Tesla grafik kartlarını Supercomputers 09 etkinliğinde tanıttı.

Fermi kod adını taşıyan yeni nesil grafik işlemci mimarisinin kullanıldığı DirectX 11 destekli GeForce 300 serisi için Nvidia'nın suskunluğunu koruması farklı iddiaları da beraberinde getiriyor. Ocak ayının sonlarına doğru satışa sunulması beklenen Fermi tabanlı yeni nesil Nvidia kartları için yeni bir iddia ortaya atıldı ve Nisan'dan önce yeni kartların pazara sunulamayacağı iddia edildi.

7-10 Ocak tarihleri arasında Las Vegas'da düzenlenecek Tüketici Elektroniği Fuarı 2010'da demo gösterimi olması beklenen Fermi tabanlı yeni nesil GeForce ailesinin Nisan ayına kalacağı zira iş ortaklarına GPU satışının Şubat sonunu bulacağı dolayısıyla kartların satışına Nisan ayından önce başlanamayacağı iddia edilirken, bu senaryo kapsamında CeBIT 2010 fuarı, Fermi'nin sahneye çıkacağı etkinlik olabilir.

AMD'nin çift grafik işlemcili ATi Radeon HD 5970 modeliyle performans liderliğini ele geçirmesi ve 100$'dan başlayan fiyatlarla DirectX 11 destekli kartlarını pazara sunmasına karşılık henüz somut bir girişimde bulunamayan Nvidia'nın olası bir Nisan gecikmesinde aradaki boşluğu nasıl dolduracağı ise cevabı merakla beklenen sorulardan birisi olacak gibi görünüyor.

Bu arada Nvidia resmi açıklamasında Fermi tabanlı GeForce serisinin hacimli üretime ilk çeyrekte gireceğini açıklamıştı ki Nvidia finansal takviminde ilk çeyrek Ocak sonu gibi başlıyor ve Nisan ayında sona eriyor.

Kaynak: http://www.hardocp.com/news/2009/11/23/more_fermi_rumors_good

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10029 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Ekran Kartı, geforce
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim