Anlık Bildirim

Freescale, McLaren Mercedes ile Kinetik Enerji Geri Dönüşüm sistemi üzerine çalışacak

Freescale, McLaren Mercedes ile Kinetik Enerji Geri Dönüşüm sistemi üzerine çalışacak

Donanım ve teknoloji dünyasına yön veren isimlerin Formula 1'e olan ilgisi artarak devam ediyor. Motor sporlarının zirvesi olarak kabul gören ve otomobil endüstrisinin araştırma-geliştirme merkezi olarak ta değerlendirilen hatta bugün otomobillerimizde kullandığımız çok sayıda teknolojinin geliştirilmesine ciddi katkı sağlayan Formula 1 dünyası yeni bir yarıiletken fimrasına daha "hoş geldin" diyor.

Bilindiği üzere AMD'nin Ferrari, Intel'in ise BMW Sauber takımlarıyla iş ortaklığı bulunuyor. Tabii Panasonic-Toyota ilişkisi gibi benzer örneklerle listeyi genişletebilmek mümkün. İşte bu isimlere dahil olan bir diğer yarıiletken firması da Freescale oldu ve firma McLaren Mercedes ile ortak çalışma yapacağını açıkladı.

Freescale, McLaren Mercedes ile Kinetik Enerji Geri Dönüşüm sistemi üzerine çalışacak

McLaren Mercedes MP4-23

Farklı sektör ve segmentler için alterantif işlemci ve yongalar hazırlayan hatta AMD'den ayrılan Henry Richards'ın başkan yardımcılığını yaptığı firma, McLaren Mercedes ile Formula 1'in gelecek sezon devreye girecek kuralları çerçevesinde kullanılması beklenen ve kısaca KERS olarak bilinen Kinetik Enerji Geri Dönüşüm Sistemi'nin geliştirilmesi için çalışacak. Peki nedir bu KERS sistemi?

KERS sistemi ile frenlemede kaybolan enerjinin değerlendirilmesi ve ekstra güç sağlayacak şekilde kullanılması hedefleniyor. Tabii bu sisteminin geliştirilmesi ve araçlarda aktif olarak kullanılması pek kolay değil. Zira F1 takımları da bu konudaki sıkıntılarını zaman zaman dile getiriyorlar. Toyota, KERS sisteminin gecikebileceğini açıklarken, F1'in en yetenekli mühendis takımlarından birisine sahip olan Ferrari, planlanan KERS programının gerisinde olduğunu açıklamış hatta tepe isim olan Luca di Montezemolo da yeni sisteme çeşitli eleştriler getirmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim