Anlık Bildirim

Fujitsu-Siemens de netbook pazarına giriyor; Amilo Mini Ui 3520

Netbook yani ultra-taşınabilir formdaki maliyet odaklı dizüstü bilgisayarlar her geçen gün biraz daha yaygınlaşırken yeni oyuncular da pazara dahil olmaya devam ediyor. Asus ile başlayan ardından MSI, Acer, HP ve Dell gibi üreticilerin giriş yaptığı segment için hazırlıklarını tamamlamak üzere olan son isim ise Fujitsu-Siemens. Genel anlamda Intel'in Atom platformunu baz alan sistemler için üreticiler tasarımsal farklılıkar ve ekstra özellikleri ile rakiplerinden ayrılmayı hedefliyorlar. Bu noktada iddialı olduğu söylenen Fujitsu-Siemens'in Amilo Mini Ui 3520 olarak isimlendirdiği yeni netbook'u detayları ile birlikte gün ışığına çıktı. Puma platformunu baz alan dizüstü bilgisayarlarını geçtiğimiz günlerde ülkemiz pazarına sunan firmanın yeni netbook modelini teknik özellikleri ve görselleriyle birlikte masaya yatırıyoruz.

Fujitsu Siemens'in yeni modeli belirttiğimiz üzere aynı segmentteki pek çok rakibi gibi Intel'in Atom platformunu kullanıyor. Zaten üreticiler için Atom platformunun neredeyse tek alternatif olduğunu söyleyebilmek mümkün. Her ne kadar VIA, Nano serisi işlemci ailesi ve bir önceki jenerasyon çözümleriyle Intel'e alternatif olmayı amaçlasa da an itibariyle bu hedef pek gerçekleşebilmiş değil. Amilo Mini Ui 3520'ye geri dönersek, yeni netbook, 8.9" boyutunda LCD ekrana sahip. 1024x600 çözünürlüğünü desteklediği belirtilen ekranın yanı sıra pazardaki hareketlilik doğrultusunda Fujitsu-Siemens de 10" gibi daha büyük ekranlı yeni modeller hazırlayabilir ama henüz bu doğrultuda yapılan resmi herhangi bir açıklama bulunmuyor.

Fujitsu-Siemens de netbook pazarına giriyor; Amilo Mini Ui 3520

Aynı segmentte yer alan diğer dizüstü bilgisayarlar gibi Intel'in 1.6GHz'lik Atom N270 işlemcisinden gücünü alan Amilo Mini Ui 3520, 1GB'lık sistem belleğine sahip. Depolama çözümü olarak en azından ilk aşamada SSD yani flash bellek tabanlı disk çözümleri sunulmayabilir zira elimize ulaşan bilgilere göre Fujitsu-Siemens ilk etapta 60GB yada 80GB'lık (3600rpm / 4200rpm)disk opsiyonları sunmayı planlıyor. WLAN, LAN ve Bluetooth gibi kablolu ve kablosuz iletişim teknolojilerine destek veren netbook, üzerinde ayrıca 1.3MP çözünürlüğünde entegre internet kamerası da yer alıyor. 3 hücreli ile geleceği belirtilen sistemde işletim sistemi olarak Windows XP Home Edition'a yer verilecek. 233 x 29 / 36 x 175 mm boyutlarında ve 1Kg ağırlığında olan netbook VGA ve USB 2.0 konnektörlerine de sahip.

Fiyatlandırma noktasındaysa Fujitsu-Siemens Amilo Mini Ui 3520'nin yurt dışında 399 Avro / 589$ seviyesinden kullanıma sunulacağı belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim