Anlık Bildirim

Galaxy'den HDMI desteği ile öne çıkan farklı GeForce 8800GT

Donanım dünyasının içinde bulunduğumuz şu günlerde en çok konuşulan ismi Nvidia'nın yeni silahı GeForce 8800GT olsa gerek. Sunduğu yüksek performans ve geride bırakmayı başardığı pek çok modelden daha uygun fiyat seviyesi ile GeForce 8800GT anlaşılan adından daha uzunca bir süre bahsettirecek gibi gözüküyor. Bilindiği gibi üretici firmaların piyasaya sürdüğü GeForce 8800GT temelli ilk ekran kartları Nvidia'nın kendi referans tasarımını esas alıyor ve modeller arası fark genellikle ekran kartlarınn soğutma ünitesi üzerinde kullanılan çıkartmalardan ibaret kalıyor. Nvidia'nın önemli partnerlerinden biri olan ve bir süredir ülkemizde de ilgi gören Galaxy firması, özelleştirdiği farklı soğutmalı ve doğal HDMI destekli GeForce 8800GT modeli ile dikkat çekmeyi başarıyor.

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi piyasaya giren ilk parti GeForce 8800GT, tek tip tasarıma sahip. Nvidia'nın referans dizaynını esas alan ekran kartları tek slot tasarıma ve genellikle stadart saat hızlarına sahipler. Bu arada bazı üretici firmalar (XFX, EVGA ve MSI) yine standart Nvidia tasarımına sahip olan fakat arttırılmış saat hızlarına sahip bazı 8800GT modelleri üzerinde de çalışmaktalar. Farklılaştırılmış yani üretici firmaların olaya gerçekten de el atmış diyebileceğimiz ilk model ise önemli ekran kartı üreticilerinden biri olan Galaxy'den geliyor. Bilindiği gibi Galaxy firması Nvidia'nın lanse ettiği pek çok modeli kendi "GE" serisi adı altında farklılaştırılmış detayları ile piyasaya süren bir firma. Galaxy son olarak GeForce 8800GT modeline el atarak ortaya gerçekten de ilgi çekebilecek bir ürün çıkarmış.

Bilindiği gibi Nvidia'nın GeForce 8800 serisi ekran kartları, GeForce 8400 ve 8600 serisinin sahip olduğu yüksek çözünürlüklü videolara yönelik donanımsal hızlandırma teknolojisine destek vermiyorlardı. fKat bu durum GeForce 8800GT ile birlikte değişiyor. Nvidia'nın yeni bebeği GeForce 8800GT, VP2 teknolojisine paralel olarak H.264 formatındaki yüksek çözünürlüklü yani HD videolara yönelik olarka tam donanımsal destek sağlayabilmekte. Bu ne demek oluyor derseniz GeForce 8800GT, H.264 formatında işlenen yüksek çözünürlüklü video oynatımı esnansında işlemciye (CPU) binen yükü minimize ederek operasyonu kendi üzerinden hallediyor. Yüksek 3D başarımının yanında Nvidia, GeForce 8800GT ile birlikte yüksek video performansı sunmayı da amaçlıyor.

Galaxy'den HDMI desteği ile öne çıkan farklı GeForce 8800GT

Tabi GeForce 8800GT'nin HD video oynatımına yönelik olarak sahip olduğu bu önemli avantaj, HDMI desteğini de akıllara getiriyor. Nvidia tarafında pek çok üretici DVI-HDMI dönüştürücü adaptörü ile durumu kotarmayı planlarken Galaxy, bir adım daha atarak yeni 8800GT çözümü üzerine doğal (native) HDMI desteği de komayı ihmal etmemiş. Bilindiği gibi HDMI teknolojisi sayesinde tek bir kablo üzerinden yüksek tanımlı görüntü ve ses aktarımı gerçekleştirilebiliyor. Tani Galaxy'nin yeni GeForce 8800GT çözümü, HDMI desteğine sahip LCD ve TV'ler ile kullanıldığında yüksek görüntü kalitesi de elde edilebilir. Tabi unutmamınız gereken nokta, kartın HDMI özelliğinden faydalanabilmek için monitör yada televziyonunuzun da bu desteğe sahip olması gerekiyor. Bu arada HDMI desteğine ek olarak ürün üzerinde DVI ve HDTV destkli tv çıkışlarının da yer aldığını belirtelim.

Galaxy'nin 8800GT temelli yeni ve dikkat çekici ekran kartının farkları bunlar ile sınırlı değil elbette. Kart üzerinde standart soğutmadan biraz daha farklı bir soğutma kullanılmış. Anlaşıldığı kadarı ile kartı tek slot tasarımdan uzaklaştıran soğutmanın yanı sıra firma ekran kartının "güç" merkezinde de bazı değişikliker yapmış. Katı kapasitör kullanılan ekran kartı üzerinde Galaxy, Palit'in de yaptığı gibi 3 fazlı güç ünitesi kullanarak ürününü ön plana çıkarmaya çalışmış Tabi kartın en önemli farklarından bir diğer ise standart modelin sahip olduğu tek güç girişi yerine bu model çift güç girişi ile geliyor ki bu detay kartı almak isteyen bazı kullanıcıları üzebilir. Zira bugün pek çok kullanıcı çift güç girişi sunabilen güç kaynağına sahip değiller. Galaxy'nin 2. güç girişini daha yüksek stabilite ve overclock başarımı için koyduğu da ifade edilmekte.

Galaxy'den HDMI desteği ile öne çıkan farklı GeForce 8800GT

Tabi asıl merak edilen konulardan biri de kartın saat hızları. Galaxy, doğal HDMI desteği ile ön plana çıkacak olan ekran kartının saat hızlarında da bir miktar arttırıma gitmiş durumda. Zira kartın gpu saat hızı standart değere oranla 30MHz arttırılarak 630MHz'e, shader hızı da yine standart değere oranla 100 arttırılarak 1600MHz'e çıkartılırken bellek saat hızında herhangi bir arttırıma gidilmemiş. Galaxy'nin yeni modelinin piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı konusunda ise şu an için net bir bilgi bulunmuyor. Tabi GeForce 8800GT bu satış başarısını ve gündemde kalabilme yetisini sürdürdükçe üretici firmalar çok dagha farklı ve özelleştirilmiş kartlar da piyasaya sürmeye devam edeceklerdir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim