Anlık Bildirim

Gigabyte'dan oyunculara özel dünyanın ilk mekanik klavyesi

Oyunculara yönelik olarak hazırlanan donanımların sayısında son dönemde hızlı bir artış gözlemleniyor. Firmalar özelleştirilmiş detaylara sahip çözümleriyle oyun düşkünü kullanıcıların dikkatini çekmeye çalışırken büyüyen pazar diğer üreticilerin de iştahını kabartmıyor değil. Hazırladığı anakart, ekran kartı ve kasa gibi iddialı çözümleriyle yakından tanıdığımız donanım dünyasının önemli oyuncularından Gigabyte, özellikle RTS, RPG ve FPS türü oyunlara ilgi duyan kullanıcılar için hazırladığı yeni klavyesi GK-K8000'i kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Dünyanın ilk mekanik klavyesi olarak lanse edilen GK-K8000'i dilerseniz teknik özellikleri ve farklılık yaratacağı iddia edilen detayları ile birlikte yakından tanıyalım.

Gigabyte GK-K8000 donanım özellikleriyle ön plana çıkma peşinde

Klavye ve fare gibi bilgisayar çevre birimlerini dikkate aldığımızda pazarda pek çok oyuncunun var olduğunu ama söz konusu olan oyuncu odaklı çözümler olduğunda Razer, Logitech ve Microsoft gibi firmaların pazarın önemli bir kısmını kontrol ettiğini söyleyebilmek mümkün. Bir süredir farklı donanım segmentlerine de yönelerek ortaya iddialı ürünler koymaya başlayan Gigabyte'ın kullanıcılara yaptığı son sürpriz ise GK-K8000 oldu. Firmanın yeni klavyesi sahip olduğu detayları ve iddialı özellikleri ile dikkat çekecek gibi görünüyor. Haberimizin başında da belirttiğimiz üzere özellikle RTS, RPG ve FPS türü oyunlara ilgi duyan kullanıcılar için hazırlanan GK-K8000'in oyun klavylerinde yeni bir endüstri standardı oluşturacağı da Gigabyte tarafından iddia ediliyor.

Bilgisayar başında uzun saatler geçiren oyun düşkünlerinin beklentileri ve kullanım stilleri göz önüne alınarak tasarlandığı ifade edilen yeni klavye profesyonellere yönelik olarak hazırlanan mekanik yapısı ve Cherry Keyswitches teknolojisi ile 60 milyon tuş vuruşu olarak ifade edilen uzun ömürlü ve dayanaıklı bir yapıya sahip. Fiziksel dayanaklılığının yanında klavyenin ilk dikkat çeken noktalarından biri gelimiş makro yeteneği. Hem donanımsal hemde yazılımsal olarak desteklenen makro yeteneği ile toplamda 103 adet özelleştirilebilir profil desteği sunan klavye bu profillerden 13'ünü özel olarak hazırlanan dahili bellek yongası (512Kb) üzerinde muhafaza ediyor. Yani oyuncular herhangi bir bilgisayarda yazılım veya sürücü yüklemeden kendi profillerini kullanabilme şansını yakalayabilecekler.

Gigabyte'dan oyunculara özel dünyanın ilk mekanik klavyesi

Gigabyte'ın yeni klavyesi Ghost Gaming serisi dahilinde hazırlandı

Gigabyte GK-K8000'in sağladığı yüksek kapasiteli profil desteği ayrıca super-switch teknolojisiyle desteklenmiş durumda. Kullanıcılar super-switch teknolojisi ile oyun esnasında profiller arası gerçek zamanlı ve hızlı geçiş yapabiliyorlar. Klavye profiller arası geçiş için kullanıcılarına üç farklı alternatif sunuyor. Bahsi geçen üç farklı kullanım modu arasında super-switch ve quick-switch modları dahili bellek yongası üzerinde saklanan çeşitli oyunlara ait 13 farklı profil arasında geçişin yapılabilmesine olanak tanırken profil değiştirme işlemi tek tuş ile yapılabiliyor. Ayrıca GK-K8000 üzerinde yer alan led takımıyla profil durumu yine donanımsal olarak takip edilebiliyor. Üçüncü alternatif olaraksa yazılım üzerinden profil değiştirilmesine olanak tanındığını söyleyebiliriz.

Klavye'nin makro kabiliyeti ve donanımsal yeteneklerinin kontrolü üçin Ghonst Engine adı verilen özel bir yazılım hazırlanmış durumda. Bu yazılım aracılığı ile özelleştirilebilir tuşlara farklı görevler atanabilirken profil seçim işlemi ve çeşitli makro ayarları da arayüz üzerinden gerçekleştirilebiliyor. 512Kb'lık dahili belleğe ek olarak Gigabyte GK-K8000 üzerinden dahili ses yongası da bulunuyor. Windows Vista sertifikasına da sahip olan C-Media 6300 yongası ses kalitesinin arttırılması ve usb üzerinden stereo ses transferi için kullanılıyor. Bahsettiğimiz dijital usb ses çözümü DRC (Dynamic Rnge Control) destekli çift kanal çıkış sağlayabiliyor. Gigabyte GK-K8000 üzerinde ayrıca USB 2.0 desteği için PS3 seviyesinde Genesys GL850G kontrolcüsünün kullanıldığını da ifade edelim.

Gigabyte'dan oyunculara özel dünyanın ilk mekanik klavyesi

"Klavyem olmadan asla" diyenler için taşıma çantası

Ses giriş/çıkışları ve USB 2.0 desteğinin yanı sıra çoklu ortam kullanımında kolaylık sağlayacak multimedya tuşlarına da sahip olan Gigabyte'ın yeni oyuncu klavyesi uzun süreli kullanımda rahatlık sağlayacağı ifade edilen ergonomik pad tasarımına da sahip. Ayarlanabilir ve çıkarılabilir pad tasarımının yanı sıra oyunlarda sorun yaratmaması adına Windows tuşunu kilitleyebilme özelliği de sunabilen yeni klavyenin kulaklık çıkışını ve mikrofon girişini de üzerinde barındırdığını belirtmekte yarar var. LanParty organizasyonları için taşıma çantasıyla birlikte gelen Gigabyte'ın lazer işlemeli tuşlara sahip yeni ve iddialı oyuncu klavyesi GK-K8000'nin yakında kullanıma sunulması beklenirken fiyatı hakkında henüz çok net bir bilgi bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim