Anlık Bildirim

HD video oynatabilen, optik sürücülü netbook: Gateway EC14D

HD video oynatabilen, optik sürücülü netbook: Gateway EC14D

Geçtiğimiz yıl 35 milyonu geçerek ciddi satış rakamlarına ulaşan netbook pazarı, sahip olduğu büyüme potansiyeliyle üreticilerin yeni ilgi alanı olmayı başarıyor. Endüstri devi pek çok firma netbook pazarına adım atarken, gerek tasarım gerekse de donanım anlamında seçenek sayısının giderek arttığını görüyoruz. Acer Ferrari One ile AMD, Alienware M11x ile de Intel tabanlı güçlü netbook çözümleri pazara sunulurken, genel olarak değerlendirildiğinde optik sürücü eksikliği ve yüksek tanımlı video oynatımındaki sınırlamalardan ötürü netbook'ların önemli bir kısmında kullanıcı beklentilerini karşılamakta yer yer sıkıntı yaşandığını görüyoruz.

Netbook pazarındaki agresif büyüme fırsatlarını gözüne kestiren Gateway, hem optik sürücü hem de harici ekran kartına sahip yeni bir netbook (EC14D) hazırlıyor. Geleneksel netbook tasarımlarından farklı olarak Atom platformu yerine yine Intel tarafından hazırlanan ancak netbook'lar yerine ultra-ince tasarımlı notebook'lar için geliştirilen CULV platformunu kullanan mini-bilgisayara, 1.3GHz'de çalışan Pentium SU4100 işlemcisi güç veriyor. GS45 çipsetine sahip anakartın yataklık ettiği netbook'ta, 1366 x 768 piksel çözünürlüğünü destekleyen 11.6-inç ekrana yer veriliyor.

4GB'a kadar bellek desteği sunacağı ve 320GB kapasiteli sabit disk ile geleceği belirtilen ultra-taşınabilir boyutlardaki yeni sistem, 8x hızında kayıt yapabilen DVD sürücüyle birlikte sunulacak. Ekran kartı olarak DirectX 10.1 destekli Mobility Radeon HD 4330 ile donatılan Gateway EC14D, bu sayede yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma desteği de sunacak. Üzerinde üç adet USB 2.0 portu bulunan, bağlantı özellikleri açısından Gigabit Ethernet ve WiFi 802.11n teknolojilerine destek veren sistemin, 6 hücreli pil ile 8 saate kadar kullanım süresi vaad ettiği belirtiliyor.

292 x 28.4 x 211.5mm boyutlarında ve 1.6 Kg ağırlığında olduğu açıklanan Gateway EC14D'nin önümüzdeki günlerde 630$'lık yurt dışı satış fiyatıyla pazara sunulacağı bildiriliyor.

HD video oynatabilen, optik sürücülü netbook: Gateway EC14D

HD video oynatabilen, optik sürücülü netbook: Gateway EC14D

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim