Anlık Bildirim

HP iPAQ Voice Messenger 510 ; Ses tanıma, Wi-Fi, Windows Mobile 6.0 hepsi bir arada

HP yeni iPAQ 510 Voice Messenger telefonuyla başarılı Messenger serisi PDA telefonları ardından SmartPhone pazarına da giriyor. Microsoft'un geliştirmiş olduğun en yeni SmartPhone işletim sistemi Windows Mobile 6.0'a sahip olan telefon, teknik özelliklerinden daha çok ses tanıma ve yazılı metinleri sesli olarak okuma özelliği ile konuşulacağa benziyor.

Görünüş olarak pek etkileyici olmayan telefonun, teknik özellikleri de heyecan yaratacak cinsten değil. 2" büyüklüğünde 176 x 220 piksel çözünürlükte bir ekranı bulunan telefon, 1.3MP dijital kameraya sahip. MicroSD kart slotu sayesinden filmler, müzikler ve fotoğraflar için saklama alanını genişletebileceğiniz telefon, bilgisayar ile bağlantı için Mini USB portunu kullanıyor. Mini USB portu gibi standart bir bağlantı kullanılıyor olması oldukça güzel. Zira kablonuz bozulduğunda veya kaybolduğunda herhangi bir bilgisayar mağazasından hızlı ve ucuz bir şekilde yenisini temin edebilirsiniz.

HP iPAQ Voice Messenger 510 ; Ses tanıma, Wi-Fi, Windows Mobile 6.0 hepsi bir arada

107 x 48.6 x 16.3 mm boyutlarında olan HP iPAQ 510'ün 200MHz OMAP850 işlemci, 64MB RAM, 128 MB ROM yerleşik depolama birimi gibi teknik özellikleri bulunuyor ve EDGE, Wi-Fi, Bluetooth ve Wi-Fi üzerinden sesli görüşme yapabilme gibi teknolojilere destek veriyor. Telefon standart bataryası ile 6.5 saat konuşma ve 188 saat bekleme sürelerine sahip ki bu değerler bir SmartPhone için oldukça iyiler.

Cihazı diğer telefonlardan farklı kılan asıl özelliği ses tanıma ve yazılı metni sesli okuma desteğine gelecek olursak; HP iPAQ 510, "Read e-mail" (gelen e-postayı oku), "Compose audio e-mail" (sesli e-posta hazırla) gibi 20 farklı sesli komutu anlayabilmekte. Cihazın ses tanıma fonksiyonu için sıkıcı ve uzun süren ses tanıma egzersizleri yapmanıza gerek yok. HP iPAQ 510'u alır almaz sesli komutları kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

Telefon, ayrıca gelen smsleri ve e-postaları da sesli olarak okuyabiliyor. Bu araç içinde kullanıcıya büyük kolaylık sağlayacaktır zira bu teknoloji sayesinde gözlerinizi yoldan ayırmadan da gelen mesajlar hakkında bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Tabi işin üzücü kısmı ise bu teknolojinin Türkçe uyumlu olmaması. Kimbilir belki ülkemizde satılmaya başlandığında Türkçe desteği de eklenir. Ses özelliği ile ilgili eklemekte yarar var, telefonu test etme şansı bulan bir kaç yabancı sitede cihazın yazılı metni okuma fonksiyonunun biraz daha geliştirilmesi gerektiğinden söz edilmiş. Telefon bazen yazılanları anlaşılamaz şekilde okuyormuş.

Microsoft'un arayüzde Vista vari değişikliler yaptığı, e-postalar içerisinde arama yapabilme gibi gelişmiş arama seçeneklerini entegre ettiği ve performans açısından iyileştirmeler içeren Windows Mobile 6.0 işletim sistemi sayesinde, internete bağlanabilirlik, çoklu ortam yetenekleri ve yazılım ile genişletilebilme özellikleri içeren HP iPAQ 510; ekran çözünürlüğünün düşük olması, sesli okuma fonksiyonundaki aksaklıklara rağmen iletişim ve bağlanabilirlik ihtiyaçlarını küçük bir cihazla çözmek isteyenlerin için güzel bir alternatif olacaktır. Önümüzdeki aylarda satışına başlanacak olan telefonun yurtdışında 299 dolardan başlayan fiyat etiketleri taşıması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim