Anlık Bildirim

HP'nin küçük ama bir o kadarda işlevsel yeni iletişim cihazı ; h6500 Messenger

HP uzun süredir merakla beklenen ve hakkında şu ana kadar basına çok az bilgi verilen iPaq Messenger h6500 modelini, msmobiles.com ekibine 2005 Dünya 3GSM Kongresinde inceleme şansı verdi. Boyutları ve içerisinde barındırdığı özelliklerin zenginliği bakımından h6500 gerçekten ilgi çekici bir ürün.

GPS/GPRS/EDGE ve Bluetooth gibi kablosuz teknolojileri destekleyen cihazda ilk göze çarpan şey neredeyse Pocket Pc lerde standart halini alan Wi-Fi desteğinin olmayışı. Fakat Wi-Fi ın yokluğunu EDGE desteği ile kapatıyor çünkü EDGE bağlantısı 130 kb/s gibi bir hızda internet bağlantısı sağlayabiliyor. h6500 ayrıca bünyesinde GPS alıcısı bulunduran ilk PDA olacak. NMEA standarındaki GPS modülü diğer yazılımlar tarafından seri port üzerinden bağlanan harici bir cihazmışçasına kullanılabiliyor. Bu şekilde ürüne özel yazılım geliştirme sorunu çözülmüş oluyor ve piyasadaki bütün yazılımlarla uyumluluk sağlanıyor. Ayrıca cihaz eğer GPS sinyallerinin alınamadığı bir bölgede ise bu sefer GSM baz istasyonlarından kendisine en yakın üç (3) tanesini referans alarak konum tayini yapabiliyor.

HP'nin küçük ama bir o kadarda işlevsel yeni iletişim cihazı ; h6500 Messenger

Üzerinde SD SDIO ve mini-sd genişleme yuvaları bulunan h6500'e daha sonradan SDIO Wi-Fi kart takmak ve kablosuz ağlardan yararlanmak mümkün. h6500 şu ana kadar dikey ve yatayda eşit piksele sahip ekran kullanan ilk PDA, ekran çözünürlüğü 240x240 tam kare. Bu çözünürlüğün standart dışı oluşu bazı program ve oyunlarda sorun yaratacaktır fakat ileriki zamanlarda yazılımların uyumlu versiyonları gelecektir.

Boyut olarak günümüz smart phonelarından sadece biraz daha geniş olan h6500 11.4x7.1x1.6 cm boyutlarında, ince yapısı ve küçüklüğü ile diğer PDA lardan taşınabilirlik olarak bir adım önde. h6500 Windows Mobile 2003 Second Edition işletim sistemi ile geliyor ve 520 Mhz Intel xScale işlemci içeriyor. Ayrıca 1.3 mega piksel dijital kamera içeren bir versiyonuda piyasaya çıkacak.

Fiyarının 650$ civarı olması beklenen h6500 GSP/GPRS/EDGE ağları ile uyumlu ve GPS içeren oldukça küçük boyutlarda bir Pocket Pc Phone. Her ne kadar Bluetooth ile kablosuz ağ bağlantısı sağlasada Wi-Fi den mahrum olması tek eksi yönü. Ayrıca cihazın standart dışı olan ekran çözünürlüğüde yazılım uyumluluğu bakımından kafada soru işareti bırakıyor fakat ufak boyutları ve GSM/GPRS/EDGE ağlarında çalışmasına ek olarak GPS desteği bu eksik yönünü hemen kapatıyor. Nisan ayının ortalarında piyasaya dağıtılması beklenen ürün için daha detaylı bilgiyi ancak ilk incelemeler yayınlandıktan sonra bulabileceğiz. Şimdilik beklemekten başka seçenek yok...

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim