Anlık Bildirim

HTPC'lerde dokunmatik ekran dönemi : Teatro D1

Her gün bir yenisi çıkan, oturma odası bilgisayarları, yetenekli ufaklıklar HTPC'lerde kasa ufaltmak yada donanımsal değişiklikler dışında bir yenilik görmek oldukça zor.

Yeni modelleri bir öncekilerden biraz daha hızlı, daha ufak yada daha sessiz olabilirler ama kullanım şekli ve amaç hepsinde aynı. İtalyan bazlı bir şirket olan Bow.it S.r.l.'ın üretimini yaptığı OnCinema serisi HTPC'lerin son üyesi Teatro D1, görünüş ve üzerindeki 7'' lik dokunmatik ekranı ile diğer HTPC'lerden bir adım öne gitmeyi başarmış.

OnCinema Teatro D1, üzerindeki 7'' boyutlarındaki 1280x720 piksel çözünürlükte dokunmatik ekranı ile harici bir ekrana gerek olmaksızın rahatlıkla kontrol edilebilmekte. Fakat diğer donanımsal özellikleride en az üzerindeki yerleşik ekran kadar etkileyici. 44x16x45.5 cm boyutlarındaki kasa içerisinde kullanıcılara 500GB sabit disk, Dual layer DVD yazıcı, 7.1 destekli Dolby Digital ve DTS uyumlu analog / dijital çıkışlı ses kartı, yerleşik iki (2) TV tuner, 10/100 ethernet, Bluetooth ve 108 Mbps Wi-Fi, dört (4) USB 2.0, iki (2) Firewire, DVI ve VGA olmak üzere iki (2) monitör girişi, Svideo ve kulaklık / mikrafon girişleri, bir (1) paralel, bir (1) seri, klavye ve mouse için iki (2) Ps/2 girişi standart olarak sunuluyor.

Teatro D1, Windows Media Edition 2005 işletim sistemi kullanıyor. WMC 2005 ile birlikte gelen çift tuner desteğinden yararlanan cihaz ile kullanıcılar iki (2) farklı kanalı aynı anda kayıt altına alabiliyorlar yada birini izlerken diğeri arkaplanda kayıt edilebiliyor. Dahili 500GB sabit diskine 400 saate yakın film kaydı yapmak mümkün. Aynı zamanda radyo yayınlarınıda alabilen Teatro D1 ile dinlediğiniz radyo kanalını daha sonra tekrar dinlemek için sabit diske kayıt edebilirsiniz.

HTPC'lerde dokunmatik ekran dönemi : Teatro D1

Teatro D1, üzerindeki DVD yazıcısı ile kullanıcılara kayıtlarını Dual Layer DVD medyalara kaydetme olanağıda sunmakta. Bir çok gelişmiş özelliği bünyesinde barındıran Teatro D1 yurt dışında yaklaşık 6000$ dan satılmakta. Fiyatı yapabildiklerini bir anda unutturacak bir seviyede fakat yüksek çözünürlükte dokunmatik dahili ekranı, harici bir ekrana ve kumandaya gerek duyulmadan kullanılabilmesine olanak veriyor. Bu özelliği Teatro D1'i şu an için benzersiz yapmakta. Piyasada yüksek fiyatlı dahi olsa bu tip bir cihazın olması güzel, elbet ileride dahili dokunmatik ekranlar kullanan daha ucuz versiyonlar çıkacaktır.

Hatta bazı kasa üreticileri kullanıcılarına isterlerse İtalyan tasarımı Teatro D1 benzeri kasa modifiyeleri sunmakta bu iş çok tutmuşa benziyor. için atechfabrication.com adresinde benzer modifiyeli kasalara bakabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim