Anlık Bildirim

Intel 30 Kasım'da üç yeni işlemcisini kullanıma sunacak

Intel 30 Kasım'da üç yeni işlemcisini kullanıma sunacak

Nehalem lansmanı için artık gün sayan Intel, yeni nesil işlemcilerini pazara sunacağı tarihten iki hafta sonra yani 3O Kasım'da mevcut işlemci ailesine üç yeni model daha ilave edecek. Firma biri dört diğer ikisiyse çift çekirdekli olan LGA775 formundaki üç yeni işlemcisiyle Nehalem'e geçiş sürecinde, mevcut platformuna da yeni model takviyesi yapmaya devam edecek.

Pazara sunlacak üç yeni işlemcinin tamamı 45nm üretim teknolojisiyle hazırlandı. Lanse edilecek modellerden Core 2 Quad Q8300, Intel'in dört çekirdekli en yeni işlemci serisi olan Q8000 ailesine dahil olacak ve 2.5GHz'de görev yapacak. 4MB'lık seviye 2 belleğe sahip olan işlemci, 1066MHz FSB hızını destekleyecek ve 224$'lık etiket fiyatıyle pazara girecek.

Çift çekirdekli modellerden ilki ise E5300 olacak. Intel'in yine 45nm üretim teknolojisiyle hazırladığı ve kısa bir süre önce duyurduğu çift çekirdekli E5000 serisine dahil edilecek yeni model, 2.6GHz'de görev yapacak ve2MB L2 bellek ile gelecek. FSB hızı 800MHz olacak işlemcinin 86$'lık etiket fiyatına sahip olması beklenirken, hız aşırtma potansiyelinin de yüksek olacağı düşünülüyor.

Intel'in 30 Kasım'da kullanıma sunacağı üç yeni işlemcinin en ekonomiği ise çift çekirdekli Celeron E1500 olacak. Giriş seviyesi masaüstü ve ofis bilgisayarları için hazırlanan işlemcinin saat hızı 2.2GHz olarak belirlenmiş. 800MHz FSB desteği ve 512Kb L2 bellek ile gelecek maliyet odaklı Celeron E1500'ün 53$'lık fiyat ile kullanıma sunulması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim