Anlık Bildirim

Intel: Core i7 XE 965 oyunlarda QX9770'den %52 daha hızlı

Intel'in Nehalem kod adlı yeni nesil mikroişlemci mimarisini esas alan Core i7 serisi işlemciler için geri sayım devam ediyor. Kasım ayı ile birlikte kullanıma sunulacak işlemcilerin örnekleri de test merkezlerine ve inceleme yapacak yetkin ellere gönderilmeye başlandığ şu günlerde performans verileri de yavaş yavaş su üzerine çıkıyor. Yapılan ilk incelemelerde yeni nesil işlemcilerin profesyonel uygulamalarda ciddi kazanımla sağladığı görülürken özellikle oyunlarda aynı ölçüde fark yaratamadağı gözlemlenmişti.

Gelen yeni bilgilerse Intel'in yeni işlemcileriyle hayli iddialı olduğunu ortaya koyuyor. Zira firmanın partnerlerine yolladığı belirtilen bir dökümanda firmanın yeni amiral gemisi olacak Core i7 Extreme Edition 965 ile Core 2 Extreme QX9770'in mukayese edildiği ve Nehalem tabanlı i7 XE 965'in oyunlarda %52, render performansında %38 ve video uygulamalarında %41'e varan oranda daha hızlı olduğuna değindiği iddia ediliyor. LGA1366 formundaki Core i7 XE 965, 3 kanal DDR3 desteği sunan entegre bellek kontrolcüsüyle gelecek.

8MB büyüklüğünde L3 belleğe sahip olan ve 3.2GHz'de çalışan i7 XE 965 modeliyle aynı saat hızında görev yapan QX9770 ise entegre bellek kontrolcüsüne sahip değil. 12MB büyüklüğünde L2 bellek ile donatılan işlemci firmanın şu an satılmakta olan en güçlü masaüstü işlemcisi durumunda. Bu arada 1450$ seviyesinden satılmakta olan QX9770'in aksine Core i7 965 adetli alımlarda 999$'lık etiket fiyatı üzerinden endüstrinin ve kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim