Anlık Bildirim

Intel fiyat indirimlerine doymuyor - 22 Temmuz indirimleri

İşlemci devi Intel fiyat indirimlerine doymuyor. Firmanın 22 Nisan'da yaptığı indirimleri yaklaşık 5 ay önce duyuran Donanım Haber olması muhtemel yeni bir fiyat indirim haberi ile yine karışınızda. Bildiğiniz gibi Intel yılın 3. çeyreğine hızlı girmeyi planlıyor. Zira firmanın önündeki öncelikli hedef, Temmuz ayı içerisinde "Conroe Refresh" olarak ta bilinen 1333MHz fsb'ye sahip yeni Core 2 işlemcilerini piyasaya sürebilmek. Yeni işlemcilerinin yanı sıra Intel en büyük rakibi AMD'nin yine aynı dönem içerisinde yavaş yavaş lanse etmeye başlayacağı yeni nesil K10 mikroişlemci mimarisini esas alan Phenıom işlemcilerinin karşılama törenine de cebinde yeni fiyat indirimleri ile gitmeyi planlıyor. Şimdi detaylar.

Bildiğiniz gibi AMD güncel işlemcileri ile performans anlamında Intel'in Core 2 işlemcilerinin gerisinde bile olsa firma 9 Nisan'da yaptığı indirimler ile rakibi karşısında yeniden rekabetçi bir konuma gelmeyi başarmış özellikle giriş seviyesinde son derece uyugun fiyata çekerek çift çekirdekli işlemcilerini 690G yonga setine sahip anakartlar ile buluşturarak özellikle bütçesi dar kullanıcılara uygun fiyata ideal performansı vaat etmeyi başarmıştı. AMD'nin 9 Nisan indirimlerine Intel'den cevap olarak oranları %50'yi bulan 22 Nisan indirimleri geldi fakat Intel'in rakip AMD'yi köşeye sıkışıtrma planın gün yüzüne çıkan son adımına göre, firma özellikle 4 çekirdekli işlemcilerinin fiyatlarını daha da aşağı çekmeyi planlıyor. Intel'in gözüne kestirdiği işlemcisi ise Core 2 Quad 6600 (2.4GHz / 4MB L2 x2 / 1066MHzFSB). Şuan yurt dışında yaklaşık 530$'lık fiyat etiketi üzerinden satılan bu işlemcinin fiyatı daha önce de belirttiğimiz gibi 22 Temmuz indirimi ile 266$ seviyesine düşecek.

22 Temmuz indirimi ile beraber fiyatı düşecek olan Core 2 Quad 6600 işlemcisinin yerini ise aynı fiyat seviyesinde Core 2 Quad Q6700 alacak ve 530$ seviyesinde kullanıcılar ile buluşacak. Sektör içinde yer alan uzmanlar Intel'in 4 çekirdekli işlemcilerinde yaşanması muhtemel fiyat indirimlerine yönelik operasyona firmanın atması gereken bir adım gözüyle bakıyorlar zira AMD'nin doğal 4 çekirdeğe sahip yeni nesil işlemcileri hem fiyat hemde performans anlamında her ne kadar gecikmiş te olsalar pazara son derece iddialı giriş yapabileceklerini belirtiliyor. Intel'in çift çekirdekli Core 2 E6000 serisi işlemcilerinin fiyatlarında ise en azından 22 Temmuz indirimlerine yönelik olarak şimdilik bir değişme gözlenmiyor ama Core 2 Duo E4400 işlemcisinin fiyatının 22 Temmuz ile birlikte 113$'a düşeceği ifade ediliyor.

Çift çekirdekli Core 2 E6000 serisi işlemcilerinde her ne kadar fiyat indirimi şimdilik gözlenmese de, Intel aynı periyot içerisinde piyasa süreceği 1333MHz fsb'ye sahip yeni işlemcileri ile fiyat konusunda E6000 serisine göre çok daha rekabetçi olacak gibi. Bu arada aynı tarihte E4000 ailesine de yeni bir üye olarak Core 2 Duo E4500 katılacak. Bu işlemci 2.2GHz'lik saat hızı, 2MB seviye 2 ön belleği ve 800MHz fsb hızıyla 133$'lık fiyat etiketine sahip olacak ve fiyatı düşen E4400 işlemcisinin yerini alacak.

Anlaşılan Intel rakibi AMD'yi yeni nesil işlemcilerini piyasaya sürmeden önce hem fiyat hemde yeni model anlamında iyice köşeye sıkıştırmaya çalışacak. AMD'nin yeni nesil işlemcilerinin pazarda yaratacaği dalga nasıl olacak açıkçası şimdiden merak konusu. Detaylar geldikçe paylaşmaya devam edeceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim