Anlık Bildirim

Intel ilk jenerasyon Atom işlemcileriyle yollarını ayırmayı planlıyor

Intel ilk jenerasyon Atom işlemcileriyle yollarını ayırmayı planlıyor

Intel mini-bilgisayar pazarını domine ettiği ilk jenerasyon Atom işlemcileriyle yollarını ayırmayı planlıyor. Saat hızları ve güç tüketim değerlerine göre farklı varyasyonları olan Atom işlemci ailesinin yaygın olarak kullanılan tek çekirdekli 230 ve çift çekirdekli 330 modelleri Nisan 2010 ile birlikte pazara veda etmeye hazırlanıyorlar.

45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve 1.6GHzn'de çalışan işlemcilerin önümüzdeki yılın ikinci yarısı ile birlikte EOL (end of life) olması ve Intel tarafından son siparişlerin OEM üreticilerine sağlanmsaı bekleniyor. Intel ilk jenerasyon ile yollarını ayırmayı planlarken ikinci jenerasyon Atom işlemcileri için de geri sayım başladı.

Yol haritasında herhangi bir değişiklik olmaz ise Intel, entegre grafik ve bellek özelliklerine sahip ikinci jenerasyon Atom işlemcilerini sene sonuna doğru pazara sunmayı hedefliyor. Intel'in D410 ve D510 kod adlarını taşıyacak ikinci jenerasyon Atom işlemcileri ve Pine Trail platformunun parçası olarak lanse edilecekler.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim