Anlık Bildirim

Intel ince ayar uygulaması DCC'ye Nehalem güncellemesi yaptı

Intel ince ayar uygulaması DCC'ye Nehalem güncellemesi yaptı

AMD'nin geçtiğimiz sene Spider platformuyla birlikte duyurduğu OverDrive isimli "ince ayar" yazılımı, platformunda önüne geçerek pek çok kullanıcının beğenisini kazanmıştı. Phenom işlemcilerinin frekans ve gerilim ayarları başta olmak üzere yüksek performans meraklıları ve hız aşırtma tutkunlarının sık sık değiştirdiği sistem parametrelerinin kolayca ve Windows ortamında değiştirilmesine olanak tanıyan firma yazılımı geliştirmeye de devam etti.

Intel de geçtiğimiz günlerde Tayvan'da yapılan Geliştiriciler Forumu'nda DCC olarak bilinen Desktop Control Center yazılımının Nehalem tabanlı Core i7 işlemcilerine destek veren yeni versiyonunu tanıttı. Kullanıcılara pek çok opsiyon tanıyacağı ve temel ayarların değiştirilmesine olanak tanıyacağı belirtilen uygulama ile Core i7 serisi işlemcilerin QPI gerilim seviyesinin değiştirilebileceği ayrıca Intel'in Turbo Boost olarak isimlendirdiği Dinamik Hız Aşırtma teknolojisinin açılıp kapatılabileceği bildiriliyor.

Core i7 965 Extreme Edition işlemcisi ve Intel'in Smackover kod adlı X58 anakartından oluşan sistemde çalıştırılan uygulamanın sunacağı ayar değişiklikleri sonrasında sistem yeniden başlatma gereksiniminin doğup doğmayacağı ise henüz bilinmiyor. Bu arada DCC uygulamasının Intel'in kendi anakartları için geliştirildiğini de hatırlatmakta fayda var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim