Anlık Bildirim

Intel, Nehalem ile 3.2GHz'in üzerine çıkabilir

Intel, Nehalem ile 3.2GHz'in üzerine çıkabilir

Geçtiğimiz gün Core i7 serisi yeni nesil işlemcilerini duyuran Intel, önümüzdeki sene içerisinde daha hızlı model(ler)ini de kullanıma sunmayı planlıyor. Bloomfield kod adlı üç yeni işlemcisini duyuran ve an itibariyle ürün gamının en güçlü modeli 3.2GHz'de çalışan Intel'in önümüzdeki senenin ikinci çeyreğinde 3.2GHz'in üzerinde görev yapan yeni model veya modeller duyurabileceği bildiriliyor.

Her ne kadar Intel'in güncel yol haritasında Extreme Edition serisi dahilinde hazırlanan ve 3.2GHz'de görev yapan Core i7 XE 965 modelinin üzerinde herhangi bir işlemcinin bahsi geçmese de firma önümüzdeki sene içerisinde Nehalem platformuna yönelik geçiş süresinde alınacak yol ve AMD'nin 45nm Phenom II işlemcileriyle sergileyeceği performansa paralel olarak ayağını gaz pedalına doğru götürecek gibi görünüyor.

Haberlerimizde de dile getirdiğimiz üzere AMD'nin 45nm Phenom II işlemcileri geri dönük uyumluluk avantajı ile pazara giriş yapacak ve lanse edilecek ilk model olan Phenom II X4 940, çarpan kilidi açık olarak gelecek ve 3GHz'de görev yapacak. Ayrıca AMD'nin iddialarına göre Phenom II X4 940, hava soğutma ile 4GHz'in üzerine de çıkabilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim