Anlık Bildirim

Intel'den endüstriyel uygulamalar için dört çekirdekli yeni işlemci; Core 2 Quad 9400

Masaüstü ve mobil platformlar kadar gömülü sistemler ve diğer endüstriyel kullanım alanları da işlemci üreticileri için oldukça önemli. Intel de yaptığı açıklamayla gömülü uygulamalarda kullanılmak üzere dört çekirdekli Core 2 Quad 9400 modelini duyurdu.

Endüstriyel PC üreticilerini de hedef alan yeni işlemci Intel'in Q45 Express ve 3210 yonga setleriyle birlikte kullanılacak. Yeni işlemcinin en dikkat çekici özelliği ise Intel tarafından 7 yıl boyunca desteklenecek olması.

Özellikle endüstriyel uygulamalar ve gömülü sistemlerde kullanılan komponentlerin ömrü ve üreticiler tarafından sağlanan destek süresi oldukça önemli. Zira bu tür sistemler genellikle uzun soluklu kullanım için hazırlanıyorlar.

45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan dört çekirdekli işlemcinin yanı sıra Intel yine gömülü sistemler için Z5xx serisi Atom işlemcilerini pazara sunmaya hazırlanıyor. Yine 7 yıllık destek ile gelmesi beklenen işlemcilerin gelecek yılın ilk çeyreği içerisinde duyurulması bekleniyor.

İnteraktif istemciler, medikal uygulamalar, endüstriyel otomasyon, görüntülüme ve iletişim uygulamalarında kullanılması beklenen Atom Z5xxx serisi işlemciler ve Core 2 Quad 9400'ün fiyatları hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim