Anlık Bildirim

Intel'in 3.çeyrekte dört çekirdekli en ucuz işlemcisi Q8300 olacak

Intel'in 3.çeyrekte dört çekirdekli en ucuz işlemcisi Q8300 olacak

Yılın içinde bulunduğumuz üç aylık ikinci çeyrek diliminde dört çekirdekli işlemcileri için herhangi bir fiyat indirimi planlamayan Intel, üçüncü çeyrek ile birlikte ürün gamında yapacağı değişikliklere paralel olarak fiyatlarda da güncellemelere gidecek. Bilindiği üzere firma son birkaç senedir Temmuz aylarında ciddi fiyat indirimleri yapmakta. Core 2 Quad Q6600'ün iki sene önce 266$ seviyesine çekilmesine başlayan bu akımın bu seneki etkileri nasıl olacak bilinmiyor fakat üçüncü çeyrekte Quad serisinin en ucuzu Q8300 olacak gibi görünüyor.

Core i7 işlemcilerinin ekonomik alternatifleri olarak pazara sürülmesi beklenen dört çekirdekli Core i5 (Lynnfield) işlemci ailesiyle birlikte Core 2 Quad serisinin fiyatlandırması için nasıl bir politika izkeyeceği şimdiden merak konusu olan Intel'in, üçüncü çeyrekte yani önümüzdeki yaz döneminde satışta olacak dört çekirdekli en ucuz işlemcisinin Q8300 olacağı, 2.5GHz'de çalışan işlemcinin güncel ürün gamında yer alan ve 2.33GHz'de görev yapan Q8200 modelinin pozisyonuna çekilerek fiyatının 163$ seviyesine alınacağı belirtiliyor.

163$'a çekilecek fiyatıyla çift çekirdekli bazı işlemcilerden daha ucuz olacak Q8300'ün yanı sıra Core 2 Quad Q7500 modelinin ne zaman anons edileceği de hâlâ merak konusu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim