Anlık Bildirim

Intel'in dört çekirdekli 5 işlemcisi için emeklilik yolu göründü

Intel'in dört çekirdekli 5 işlemcisi için emeklilik yolu göründü

 

Kullanıma sunacağı Nehalem tabanlı Core i7 serisi yeni nesil işlemcileriyle dört çekirdekli model gamı iyice genşişleyecek olan Intel, hali hazırda satılan bazı işlemcileriyle yollarını ayırmaya hazırlanıyor.

Gelen bilgilere göre firma önümüzdeki yılın ilk çeyreği (Ocak-Şubat-Mart) ile birlikte dört çekirdekli 5 modelini saha dışına çekecek. Peki firmanın üretim bantlarına vedacak modelleri hangileri olacak?

Açıkçası ilk dikkat çeken model Core 2 Quad 6600. 65nm üretim teknolojisiyle hazırlanan işlemci geçtiğimiz sene Temmuz ayında yapılan fiyat indirimi ile birlikte ivme kazanmış ve Intel'in en çok satan dört çekirdekli modeli ünvanını kaznamıştı.

Eş zamanlı olarak bir üst model olan Core 2 Quad 6700'ü de kenara çekecek olan firmanın operasyonları 45nm ile sınırlı kalmayacak. Emekli olması beklenen işlemciler arasında dört çekirdekli modeller de yer alıyor.

Intel adetli alımlarda 284$'lık yurt dışı etiket fiyatı üzerinden satmayı planladığı Core i7 920'nin pozisyonunu güçlendirebilmek için 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan Core 2 Quad 9450'nin de ipine çekecek gibi görünüyor.

Yukarıdaki üç modele ek olarak Intel, an itibariyle en hızlı iki işlemcisi olan Core 2 Extreme QX9770 ve QX9775 modelleriyle de yollarını ayıracak. Skulltrail için hazırlanan QX9775 ve LGA775 formundaki QX9770 modeller de 2. çeyrek 2009'da firma gündeminden düşmüş olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim