Anlık Bildirim

iSuppli: Netbook satışları 2012 yılına kadar 4 kat artacak

iSuppli: Netbook satışları 2012 yılına kadar 4 kat artacak

Araştırma kuruluşlarınca netbook piyasası için hazırlanan raporları zaman zaman sizlerle paylaşıyoruz. Devam eden küresel ekonomik krize rağmen bu sene de geçen yılın ikinci yarısındaki yüksek satış başarısının tekrarlayacağı netbook pazarı pek çok üreticinin ilgisini çekmeye devam ediyor. Zira dizüstü bilgisayar pazarındaki isimlerin yanı sıra aralarında monitör/televizyon, bellek ve hatta beyaz eşya üreticilerinin netbook pazarına adım attığını görmekteyiz.

Maliyet gözetilerek hazırlanan ultra-taşınabilir formdaki mini-bilgisayarlar yani netbook'lar yeni bir pazar araştırması da bağımsız analizleriyle tanınan iSuppli firması tarafından yayımlandı. Açıklanan rapora göre netbook pazarında satışlar 2012 yılına kadar tam dört kat aratacak ve yıllık bazda 47.4 milyon üniteye ulaşacak. Pazar gelirleri açısından ise 2008 yılında ulaşılan 625.2 milyon dolarlık hacmin 2012 yılında 2.1 milyar dolar seviyesine ulaşması bekleniyor.

iSuppli tarafından hazırlanan çalışma kapsamındaki tahminler 7-12" boyutundaki TFT-LCD ekranlı modelleri kapsıyor. Tabii pazarın mevcut potansiyeli komponent üreticilerinin de iştahını kabartıyor. Özellikle Atom platformuyla pazarı domine eden Intel'in bu alandaki rakipsizliği devam ediyor. İşlemci ve yonga setinin yanı sıra pazardaki potansiyel, LCD üreticilerinden entegre Web-Cam ağlayıcılarına kadar pek çok sektörde rekabeti arttıracak gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim