Anlık Bildirim

Klavye tasarımında ulaşılabilecek son nokta ; Her tuş altında LCD ekran, Optimus Wireless Keyboard

Bilgisayar bileşenleri içinde herhalde fiziksel olarak en fazla irtibat içinde olduğumuz donanımlar klavye ve faredir. Bu ikili sanal ortamı kontrol altında tutmamızı ve onunla etkileşime girmemizi sağlıyorlar. Durum böyle olunca klavye ve fare tasarımları direk olarak kişinin bilgisayarını kontrol etme rahatlığını ve hızını etkilemekte. Kısa yol tuşları belirgin ve güzel seçilmiş bir klavye ile hassas bir fare gerek iş programları gerekse oyun konusunda kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlamakta.

Fare tasarımları son günlerde gerek hassasiyet gerekse fonksiyonellik bakımından oldukça yol almış durumdalar. Topsuz lazerli konum okuma sistemleri, kaydırma tekerlekleri ve ek tuşlar ile artık en düşük seviye fareler bile kullanıcısının işini oldukça kolaylaştırmakta. Fakat klavye konusunda tam bir kargaşa söz konusu. Programlardaki kısa yollar ve oyunlardaki fonksiyon tuşları çoğaldıkça kullanıcıların işi daha da zorlaşmakta. Öyle ki programa göre özelleştirilebilen ZBord tarzı tuş takımı tamamen ve hızlı bir biçimde değiştirilebilen klavyeler bile kullanıcıların isteklerini tam olarak karşılayamamakta.

Rusya bazlı bir tasarım şirketi olan Art Lebedev Studio, şimdiki ve gelecekteki bütün klavye karmaşasına son verecek olan yeni konsept tasarımlarını gün yüzüne çıkardı. Optimus Keyboard, o kadar akılcı bir fikir içeriyor ki özelliklerini tam olarak okuduğunuzda sizde bir an evvel piyasaya sürülmesini bekleyen meraklı kitle arasında yerinizi alacaksınız.

İlk bakışta multimedya kablosuz klavyelerden pek farklı durmayan ürünün bütün özelliği tuşlarında yatıyor. Klavyedeki gördüğünüz bütün tuşlar aslında birer ekranlar ve kullanıcılar bir yazılım sayesinde tuşların hangi renkte ve nasıl görüneceklerini belirleyebiliyorlar. Bu dahiyane fikir sayesinde oyunlarda ayrı görünen tuşlar, HTML editöründe ayrı görünen tuşlar veya Windows masa üstünde ayrı görünen tuşlara sahip olmak elinizde ve bu tuşların değişimleri saniyeler içerisinde otomatik olarak gerçekleşmekte.

Ağaşıdaki resimlerden de görebileceğiniz gibi klavyeyi bir çok farklı iş için özelleştirmek mümkün. Öyleki isterseniz klavye dilini bile değiştirmek uyumlu yazılım sayesinde çocuk oyuncağı.

Klavyenin tuşları altında ne tip bir ekran kullanıcılacağı şu an için tasarımcı firma tarafından belirtilmemiş durumda. Öyleki LCD ekranlar arkadan aydınlatma ihtiyaçları ve bazen görüş açılarında yaşanabilen sorunlardan dolayı tercih edilmeyebilirler. Bunun yerine OLED ekranlar kullanılabilir fakat, hem tam oturmamış bir teknoloji olması hemde ekran tamamen beyaz renk ile kaplandığında LCD ye nazaran daha fazla enerjiye ihtiyaç duyması OLED ekran kullanılma ihtimalini azaltıyor.

Ürün hem kablosuz bağlantı yeneteklerine sahip olacağı, hemde klavye üzerindeki bütün tuşlar ekran görevi gördüğü için yüksek enerjiye gereksinim duymasından dolayı kullanıcılacak ekran teknolojisinin oldukça az enerji tüketecek şekilde optimize edilmesi gerekecektir. Cihazın tasarımı tamamlanmış olsada henüz üretimine başlanmadığı için neyin nasıl olacağı hakkında sadece tahmin yürütebiliyoruz. Tasarımcı firmanın bundan önceki bir çok projesinin hayata geçirildiği düşünülürse klavye için tahminlerde bulunmak hiç de yanlış değil.

Fiyatı ve çıkış tarihi hakkında herhangi bir bilgi bulunmayan klavye için Art Lebedev Studio, patent işlemlerinin tamamlanmasını beklemekte. Aşırı akılcı bir fikir ve tasarımın bir araya gelmesi ile oluşturulan Optimus Keyboard, geleceğin masa üstü sistemlerinde artan hız ve performansın yanı sıra çevre birimlerininde nasıl değişimler geçirebileceğinin en güzel örneği.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim