Anlık Bildirim

Kredi kartı kadar alanda son model cep telefonu ; Samsung SGH-P300

Bu sene Motorola'nın Razr v3'ün ince tasarımı ve fonksiyonelliği ile büyük bir başarı yakalamasının ardında Samsung, Panasonic ve LG gibi firmaların Razr v3 tasarımını ve özelliklerini hedef alan telefonlarını tanıtmaları fazla zaman almadı. Çoğu zaman Motorola Razr v3'ün iyi kopyaları olmaktan öteye gidemeyen ince cep telefonlarında Samsung, SGH-P300 kod isimli cep telefonu ile son noktayı koyuyor. 8.9mm inceliği ve yaklaşık kredi kartı kadar olan uzunluk ve genişlik ölçüleri (86 x 54 x 8.9mm) yetmezmiş gibi, 1.3 megapiksel flaşlı dijital kamera, 1.8" boyutlarında 176x220 piksel çözünürlüğe sahip 262 bin renk destekli ekran, Bluetooth kablosuz erişim teknolojisi ve USB'den bilgisayara bağlanabilme gibi donanımsal özellikleri bulunan SGH-P300'ün kullanıcıları şaşırtacak bir diğer teknik özelliği ise ağırlığı, telefon bunca özelliğe rağmen sadece 65gram ağırlığında.

MP3, AAC, AAC+, e-AAC+ formatındaki ses dosyalarını tanıyıp zil sesi olarak da kullanabilen SGH-P300, yerleşik MP3 çalıcıya ve MP3 için 82MB lık depolama alanına sahip. Telefonda MPEG4, H.263 formatında video dosyaları keyıt etme ve oynatma özelliğide bulunmakta. Samsung SGH-P300'de kullanıcılara Java MIDP 2.0 desteğide sunmakta ve cep telefonunda sadece Java uygulamalarına ayrılmış 4MB depolama alanı bulunmakta. Java desteği ve MP3 için yeterli sayılabilecek yerleşik hafıza miktarlarına sahip SGH-P300 'de ne yazık ki ek hafıza genişleme yuvası bulunmamakta. GSM / GPRS 900/1800/1900MHz ağlarında çalışabilen SGH-P300, şu an ülkemizde de hizmete girmiş olan EDGE hızlı data bağlantısını desteklemiyor.

1000 kişiye kadar adres defteri, 1 saate kadar sesli kayıt alma, hesap makinası, alarm, dünya saatleri, MMS, Video MMS gibi şu an üst düzey telefonlarda bulunan özelliklerinin tümüne sahip olan SGH-P300'de tek eksik bir akıllı telefon işletim sistemi gibi görünüyor. 800 mAh Li-Ion şarjlı pili ile 3 saat konuşma 120 saat bekleme süresine sahip cep telefonunun aslında tek eksikliği EDGE'den mahrum olması değil. Mobile-review.com'un prototiplerden biriyle gerçekleştirdiği incelemede telefonun ufak boyutları nedeniye ergonomiden mahrum olduğu ve tuş takımı kontrolünün zorluğunden söz edilmekte.

2005'in 4. çeyreğinde piyasada sürülmesi beklenen telefon görünen o ki Samsung'un 2006 planları arasında yerini almış durumda. SGH-P300'ün piyasaya sürüldüğü zaman ki fiyatının 450$ ile 500$ arasında olması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim